Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Konsulttitoimiston suunnitelma: tunnin junan ei tarvitse pysähtyä Helsingissä, Turussa tai Tampereella

Mikäli tunnin juna kulkisi viivasuoraa rataa Porvoosta Mynämäelle, kaikki nykyisten ratojen väliasemien matkustajat olisivat tyytyväisiä.

Porvoo - Borgå -teksti Porvoon rautatieasemalla
Porvoossa on jo valmiina tunnin junaan tarvittava infrastruktuuri.

Asia käy ilmi konsulttitoimisto Cheatingu Consultingin tuoreesta kyselystä, jonka pohjalta se on laatinut hahmotelman uudesta ratalinjauksesta.

Hahmotelmassa tunnin junan reitti Helsingistä Turkuun tai Tampereelle linjattaisiin lähes viivasuorasti Porvoosta Mynämäelle. Tällöin yhteydet Helsingistä Turkuun ja Tampereelle säilyisivät ennallaan.

”Matka olisi noin 200 kilometriä, joten junan nopeudeksi riittäisi 200 kilometriä tunnissa”, iloitsee Uutissirkuksen ratayhteys- ja aluepolitiikka-asiantuntija Uolevi Ahonen, joka työskentelee myös Cheatingu Consultingin pääkonsulttina.

Sekä Porvoossa että Mynämäellä on jo valmiina osa tunnin junaan tarvittavasta infrastruktuurista kuten asemarakennukset. Mynämäellä asema on tosin asuinkäytössä.

”Jos Kiikalan lentokeskus saisi oman seisakkeen, rata palvelisi myös kaikkia Etelä-Suomen lentomatkustajia”, arvioi salolainen kuntapoliitikko Alpo Virtanen.

”Kiikalan kehittäminen kansainväliseksi matkustajaliikenteen lentoasemaksi antaisi mittavan kasvusysäyksen äänimäärällen… anteeksi koko seudulle”, Virtanen lisää.

Uusi tunnin rata maksaisi noin 2,6 miljardia euroa.

Eniten hyötyä työmatkalaisille toisi nykyisten ratayhteyksien kehittäminen esimerkiksi lisäraiteita rakentamalla, mutta se maksaisi vähemmän ja siihen olisi saatavilla vähemmän EU-rahaa ja kuka riskisijoittajakaan nyt jonkin vanhan asian remontoinnista kiksejä saisi.

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 12.2.2020: Tutkimus: Tunnin juna hyödyttäisi vain harvoja, Tampereen ja Helsingin välisen radan kunnostaminen toisi monin­kertaiset hyödytTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.