Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Pysäköinti- ja virhemaksutieteen laitos uudistaa sakkokäytännöt

Pysäköinti- ja virhemaksutieteen laitos on aloittanut toimintansa Tampereen yliopiston johtamisen ja talouden tiedekunnassa. Laitos tuottaa alan tutkimustietoa niin julkishallinnon kuin yksityissektorin toimijoille.

auto pysäköitynä jalkakäytävälle suojatien suuntaisesti
Yksi syy kaupunkien budjettivajeeseen: Moni autoilija on oppinut vuosikymmenten varrella välttämään tämänkaltaista pysäköintivirhettä.

Laitos osallistuu uusien ja olemassa olevien säännösten lakivalmisteluun. Yksityissektorille se tarjoaa konsultointia uusien säännös- ja kieltopohjaisten revenue-mallien kehittämisessä ja virhemaksutuotannon business development -toiminnon luomisessa.

Itsenäisyydenkadulla sijaitsevasta pubista tavoittamamme tavallisesti juotettavat lähteet kertovat, että maastopysäköintisäännökset aiotaan lähitulevaisuudessa laajentaa koskemaan myös kaupungin vuokratonteilla sijaitsevia omakotitaloja ja niiden pihoja.

Toisena suurempana hankkeena valmistelussa on suoraveloituksena perittävä ajoneuvojen kaupunkikeskusmaksu. Jokainen minkä tahansa taajaman keskustaan ajava ajoneuvo tulee olla yhdistettynä luottokorttiin, jolta suoraveloitetaan kaupungissa tai taajamassa viipymisaikaa vastaava tie- ja pysäköintialuemaksu.

Ajoneuvot identifioidaan nopeuskameroihin lisättävän rekisterikilpitunnistuksen avulla. Maksun suuruus määräytyy pysäköinti- ja virhemaksutieteen laitoksen patentoimalla kaavalla, jossa keskeisenä muuttujana on kaupunkien ja valtion budjettivaje.

“Varsinkin uudet nopeuskamerat ovat alkaneet lisätä budjettivajetta, koska autoilijoiden taipumus noudattaa nopeusrajoituksia on selvästi lisääntynyt kameratolppien tiheyden kasvun myötä”, arvioi poliisin liikenteenvalvontakeskuksen liepeiltä tavoittamamme nimettömänä pysyttelevä ylikomisario Dennis Pastersteinin potentiaalinen kohde.

Kaikista pysäköinti- ja liikennerikkomuksista tekijä ei joudu edesvastuuseen.

“Tätä tilannetta kompensoimaan pitää luoda jokaiselle ajoneuvon omistajalle arviovirhelasku, joka perustuu naapureiden ja mahdollisten ex-puolisoiden arvioon kyseisen ajoneuvon liikennekäyttäytymisestä.”

Teksti: Ursus Vähänen, maakuntakirjeenvaihtaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.