Press "Enter" to skip to content

Teknologia

Pääomasijoittajat innostuivat: Juopuneiden kahluualtaista satojen miljoonien bisnes

Tuore startup-yritys aikoo ryhtyä myymään juopuneille kahluualtaita. Mikäli Suomen jalkapallomenestys jatkuu, allasmarkkinoista odotetaan satojen miljoonien eurojen uutta liiketoimintaa.

Havis Amanda marraskuussa, sateenvarjoa kantaa joku etualalla, suihkulähteessä ei ole vettä
Kahluualtaassa olisi luonnollisen kokoinen Havis Amanda -veistos.

“Kuluttaja saisi täyttöpanoksella varustetun kahluualtaan olutpakkauksensa mukana”, Makisenjantsu-yrityksen toimitusjohtaja Jantsu Mäkinen valottaa.

“Altaan keskelle täyttyisi luonnollista kokoa oleva Havis Amanda jalustoineen. Samaan pakettiin kuuluu myös päähän asetettava kamera, joka striimaa omassa altaassaan riemuitsevan ihmisen juhlinnan suorana nettiin. Näin hän ei joudu odottelemaan minkään mediatalon kuvausryhmää.”

Kahluuallas mahdollistaisi vedessä ilakoimisen myös sellaisilla paikkakunnilla, joilla ei ole omaa suihkulähdettä.

Vantaalainen jalkapallofani Timo Marttila on ideasta varovaisen innostunut. Yhtä ottelua varten hän arvelisi ostavansa vähintään neljä kahluuallasta.

“Viime perjantaina jouduin kiipeämään liikennemerkkiin, lipputankoon ja Havis Amandan patsaaseen ennen kuin juhlatunnelmani oli sopiva”, Marttila kertoo.

“Olisin halunnut kavuta myös presidentinlinnan parvekkeelle, mutta pikkumainen poliisipartio esti aikeeni.”

Slushista riskirahoitusta

Jantsu Makisen mukaan hänen kahluuallasyhtiönsä lähtee hakemaan Slushista vähintään kymmentä miljoonaa euroa.

“Lisärahoitusta tarvitaan. Emme vielä ole onnistuneet ratkaisemaan, miten mukana kuljetettavaan kahluualtaaseen saadaan äkillisessä juhlatilanteessa riittävän nopeasti vettä. Tosin onhan Havis Amandan suihkulähdekin marraskuussa tyhjä, eikä veden puute mitenkään vähennä sen suosiota.”

Myös kylpypaljuja valmistava juukalainen Honkapalju tähtää samoille markkinoille mutta toisenlaisella konseptilla.

“Kauppatorin suihkulähteen paikalle voisimme pystyttää lämmitettävän kylpytynnyrin, josta kohoaisi kelohongasta veistetty Havis Amandan kopio”, Honkapaljun toimitusjohtaja Veli Paljunen sanoo.

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 18.11.2019: Kaupunginvaltuusto saa pohdittavakseen aloitteen Havis Amandan siirrosta

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.