Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Viimekertainen Satiiriämpäri-voittaja: “Ykkössija muutti elämäni suunnan”

Julle Mandariin nappasi edellisen Satiiriämpäri-kirjoituskilpailumme voiton viime tammikuussa reilulla kolmellatuhannella Facebook-tykkäyksellä. Hän ei ole toipunut siitä vieläkään.

mies seisoo Uutissirkuksen Satiiriämpäri-huppari yllään valkoisen ämpäripinon vieressä
Julle Mandariin ikuisuuskysymysten äärellä: Rahat vai kolmipyörä? Huppari vai kolme ämpäriä?

Voiton myötä Mandariinin elämä muuttui täysin. Hän joutui jättämään työnsä ja asuntonsa.

“Tuolloin asuttamallani pikkusaarella sana kiiri nopeasti enkä saanut hetkenkään rauhaa. Lopulta jouduin muuttamaan varhaiskasvatuksen ammattilaisten palkankorotuksista vararikkoon menneiden investointipankkiirien asuttamasta ja siksi yleisilmeeltään nykyään kovin surullisesta ala-Kulosaaresta hieman iloluontoisemmille alueille”, Mandariin kertoo.

“Päälllimmäinen tunne: katkeruus”

Mandariin on katkera. Ei kilpailun järjestäneelle Uutissirkukselle vaan itselleen. Ensimmäiseltä palkintopallilta hän pääsi valitsemaan voitokseen joko yhden ämpärin tai Uutissirkuksen hupparin.

“Päällimmäiseksi tuntemukseksi jäi katkeruus sinkkiämpärin valitsematta jättämisestä. Huppari kun lämmittää lopulta vain fyysisesti ja mitä sellaisella enää kauaa tekee tänä kiihtyvällä tahdilla elinympäristöämme lämmittävän ilmastokatastrofin aikana. Ämpärillä olisi sentään voinut äyskäröidä vettä Senaatintorilta sitten, kun talouskiiman viimeisetkin pisarat loiskuvat porstuoillemme.”

Voittaja alkoi hupparin vastaanotettuaan kärsiä pakkomielteisestä ämpärihimosta, jolle hän omisti kaiken valveillaoloaikansa.

“Jonotan ämpäreitä”

“Jouduin jättämään silloisen työni ja olen sittemmin lähinnä kulkenut kaihoisasti erilaisten sekatavarakauppojen avajaisissa jonottamassa. Tähän mennessä valitettavasti tuloksetta”, Mandariin kertoo.

Hänellä onkin vain yksi neuvo Satiiriämpäri 2020-kirjoituskilvan osallistujille: “Jos voitatte, valitkaa ämpäri.”

Uutissirkus ehti ottaa miehen neuvosta vaarin jo ennen kuin häntä ehdittiin haastatella. Meneillään olevan Satiiriämpäri 2020 -kilpailun menestyjät välttyvät vaikealta valinnalta, koska kisan palkintona on vain ämpäreitä. Niinpä Mandariin saattaa lähteä kirjoituskilpailuun mukaan tälläkin kerralla.

“Noh, jos nyt aivan rehellisiä ollaan, niin kieltämättä ämpärin voittaminen hieman kiinnostaisi. Toivottavasti sekin osallistuu.”

Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2020 -kirjoituskilpailu on meneillään. Osallistu sinäkin!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.