Press "Enter" to skip to content

Talous

Postinlajittelija lupaa maksaa ruoasta ja asumisesta nykyhintaa vuoteen 2022 asti

Helsingin Ilmalassa postinlajittelijana työskentelevä mies on päättänyt järjestelystä, jossa hän takaa ruokakauppiaansa ja vuokraisäntänsä tulojen säilyvän ennallaan 31. tammikuuta 2022 asti, työntekijä tiedotti tiistaina.

postin polkupyörä, jossa teksti "Tälle palkkaa -30%, huomioi päiväys"
Mikäli myös postinjakajat joustavat lajittelijoille kaavaillun mallin mukaan, Postin polkupyörät saavat uudet teippaukset.

Työntekijä siirtyy kuitenkin Teollisuusliiton jakelua koskevaan työehtosopimukseen, joten ilmoittamansa päivämäärän jälkeen hän kertoo maksavansa elintarvikkeista kaupan kassalla 30 prosenttia vähemmän kuin nyt. Myös vuokrastaan hän aikoo jättää maksamatta 30 prosenttia.

”Muutoksella haen joustavuutta, jonka myötä sekä kauppa, vuokranantajat että verottaja voivat paremmin vastata toimintaympäristöni ja maksukykyni nopeaan muutokseen”, työntekijän tiedotteessa sanotaan.

Valtion omistaman Postin lopullisena tavoitteena on ehkä mahdollistaa kaikkien suorittavaa työtä tekevien palkollistensa menojen alentaminen kolmanneksella. Postin SOL Logistiikasta ostamien vuokratyöntekijöiden menoja onnistuttiin leikkaamaan jo heinäkuun alussa saman verran.

“Vuokratyöntekijäystäväni oli kovin yllättynyt, kun hänen vuokranantajansa ei innostunut 30 prosenttia pienemmästä vuokrasta”, lajittelijana työskentelevä mies kertoo.

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 17.9.2019: Posti siirtää lajittelijat halvempaan työsopimukseen, mutta nykyiset palkat pysyvät tammikuuhun 2022 – Ammattiliitto uhkaa työtaistelullaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.