Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Viron valtio jouduttaa Tallinna-Helsinki -umpitunnelihanketta

Jos Viron uudet hallituspuolueet toteuttavat vaalilupauksensa, suomalaismatkustaja voi päästä Tallinnasta Helsinkiin umpitunnelissa jo kuluvan vuoden aikana.

nainen ottaa kännykkäkuvaa tallinnalaisen olutravintolan näyteikkunasta
Arkistokuvamme ei liity tapaukseen.

Viron alkoholiveron madaltamiseen perustuva umpitunnelihanke saattaa tehdä sekä Peter Vesterbackan että Suomen valtion vastaavat hankkeet täysin tarpeettomiksi.

“Jos kaikki menee suunnitellusti, Tallinnasta Helsinkiin palaava matkailija voisi olla niin umpitunnelissa jo heti satamassa, ettei edes huomaisi matkustavansa entiseen tapaansa laivalla”, virolaiset hallituslähteet kertovat ja korostavat, että heidän umpitunnelihankkeensa on kansainvälisestikin katsottuna ainutlaatuinen.

“Missään muualla maailmassa eivät matkustajat kulkisi niin umpitunnelissa kuin Viron ja Suomen välillä.”

Laivayhtiöt innoissaan

Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivät laivayhtiöt seisovat suunnitelman takana. Ne väittävät kiinalaisten rahoittajien puhemiehenä toimineen Peter Vesterbackan alunperinkin kopioineen umpitunneliajatuksen heiltä.

”Jo yhtiöidemme ensimmäiset lippulaivat M/S Vanemuine, M/S Tallinn ja M/S Georg Ots kuljettivat suomalaisia umpitunnelissa Viroon ja Virosta vuosikymmenien ajan”, Itämeren laivanvarustajain Läänemeren alueen yhteiskuntasuhde- ja verosuunnittelujohtaja Münt Paberraha sanoo.

Viro alkoi korottaa alkoholiverojaan vuonna 2015 ja havaitsi heti, ettei mikään saa Itämeren tällä laidalla asuvia ihmisiä innostumaan matkailusta niin paljon kuin oman maan alkoholiliikkeitä edullisempi viina. Tällä hetkellä viina saa sekä virolaiset että kolme pakettiautoilevaa suomalaismiestä vierailemaan Latviassa. Samaan aikaan suomalaisten halu käydä Virossa on kuitenkin hiipunut huippuvuosista.

Myös maailman suurimpiin kuuluvien autolauttojen liikennöinti kahden lähes asumattoman maan eli Suomen ja Ruotsin välillä perustuu viinan erilaisiin verokantoihin EU:ssa ja EU:n viinanmyynnin edistämistä varten luomilla EU:n ulkopuolisiksi määrittellyillä erillisalueilla kuten Ahvenanmaalla.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan tulevan eduskunnan liikennevaliokunnan jäsenille sekä Helsingin kaupungin edustajille järjestetään umpitunnelisimulaattori ravintola Storyvillessä heti Suomen hallitusneuvotteluiden päättymisen jälkeisenä torstaina.

Teksti: Jan Ödemark, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Lue Uutissirkuksesta myös:
17.3.2016: Huippunopea ryyppyputki Turku-Turku –reitille?
10.3.2014: Suomi kieltää alkoholin matkustajatuonnin

Kaljakelluntaa muissa aviiseissa:
HS 8.4.2019: Viro aikoo laskea alkoholiveroa: Aiemmat veronkorotukset osoittautuivat tehottomiksi ja karkottivat suomalaisiaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.