Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Suomi kieltää alkoholin matkustajatuonnin

Hallituksen selvitysmiehet esittävät, että juoppojen ryhdikkyyden parantamiseksi vain 1920-luvun tyyliin avomereltä itse hankitun ja salakuljetetun viinan maahantuonti olisi sallittua.

Hinaaja etenee Pihlajasaaren vesillä
Tämä arkistokuvamme hinaaja etenee niin lähellä rannikkoa, että sen kannelle ei todennäköisesti kannata hakeutua kieltolakityyliseen kaupanhierontaan.

Ehdotuksen mukaan alkoholin ostaminen matkustajalautoilta tai Tallinnasta olisi vastedes kielletty. Omaan käyttöä varten tapahtuva salakuljetus tulisi tehdä samaan tapaan kuin kieltolain aikana.

Sataprosenttista pirtua kauppaavat viinanmyyntilaivat sijoitettaisiin rannikon tuntumaan tai kansainväliselle vesialueelle, ja niillä saisi asioida vain pimeän aikaan. Laivaan päästyään salakuljettajakandidaatin pitäisi neuvotella alkoholin hinnasta. Ostaja ei saisi minkäänlaisia takeita alkoholin laadusta.

“Parhaimmassa tapauksessa kymmenen litran kanisterillinen laatutavaraa irtoaisi 50 eurolla, mutta kehnolla tuurilla 40 litran suuvesierä voisi kustantaa 500 euroa tai enemmän”, arvioi selvitysmies Kai Nummela (vihr.).

“Tai niin no se pahin tuurihan tarkoittaa tietenkin asioinnin epäonnistumista ja kehon nikkelipitoisuuden rajua nousua.”

Hallitus arvioi, että lainmuutoksella suitsittaisiin paitsi verovapaan viinan maahantuontia myös kohotettaisiin rapajuoppojen itsetuntoa.

“Nyt ajatellaan, että minulla on oikeus herätä päissäni omasta oksennus- tai virtsalätäköstäni, mutta muutoksen jälkeen kyse olisi vaikeasti saavutettavissa olevasta etuoikeudesta”, selvitysmies Henrik Toivonen (kesk) sanoo.

“Monet viinanviemät saavat osakseen runsaasti ylenkatsetta, mutta hankittuaan omat juomansa vaikeimman kautta tuota porukkaa alettaisiin pikkuhiljaa kunnioittaa 21. vuosisadan veteraanikansalaisina.”

Toistaiseksi ehdotuksesta ovat innostuneet eniten suomalaiset mediatuotantoyhtiöt, jotka näkevät siinä valtavan potentiaalin tositelevisiosarjaksi.

Teksti: Richard Richardson, alkuperäistekstille uskoton suomennos: Gilbert Granholm

We have published the original version of this article in English.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.