Press "Enter" to skip to content

Klikkiotsikot

Vahva epäily: Asiakas kuunteli viraston toteuttaman podcastin

Tapaus huomattiin varhain tänä aamuna, kun eteläsuomalaisen viraston viikoittaisten podcastien kävijälaskuri näytti tavanomaisen neljän kuuntelukerran sijasta viittä.

käsi, jossa älypuhelin, josta lähtee kuulokkeen johto
Logitietojen antama tulkintamahdollisuus: mies kytki kuulokkeet älypuhelimeensa ja ryhtyi kuuntelemaan viraston podcastia.

“Laskurin yllättävät luvut saivat hälytyskellot soimaan. IT-osastomme ryhtyi heti selvittämään, oliko kyse jonkinlaisesta hakkeroinnista”, hankintapäällikkö Petri Virtaoja kertoo.

“Yleensä virastomme podcasteja kuuntelee kolme meidän viestintäosastomme työntekijää ja yksi podcastit toimittavan viestintätoimiston harjoittelija.”

Logitietoihin tallentunut IP-osoite johti lopulta Koillis-Helsingissä asuvan Nestori Marttilaisen jäljille. Koska Marttilainen ei kertomansa mukaan ollut koskaan asioinut viraston kanssa tai edes tiennyt, että se on olemassa, virasto päätyi harkitsemaan rikosilmoitusta.

“Palvelunestohyökkäyksen valmistelulta tuo vaikutti”, Virtaoja täsmentää.

Rikosilmoituksesta luovuttiin, kun kävi ilmi, että Marttilaisen puhelin oli päätynyt hänen kolmivuotiaan poikansa leikkeihin.

“Kaverinsa kanssa ne siinä eilen iltapäivällä rämpyttelivät sen kaikkia toimintoja ja jotenkin joutuivat podcast-sovelluksen hakutoimintoon lisäilemään uusia podcasteja. Sovellus jäi päälle, kun jokin toinen asia alkoi alkoi kiinnostaa enemmän”, Marttilainen sanoo.

Viraston 19-minuuttisissa podcasteissa haastatallaan viraston johtoa ja keskijohtoa sen toimialaan liittyvistä ajankohtaisista asioista.

“Pääteemanamme on ollut oman toimintamme laaja-alainen kehittäminen virastomme lähivuosien strategian mukaisesti, erityisesti se, miten kehyskauden kuluessa arvioimme organisaatiomme toimivuutta ja toiminnan kehittämisen mahdollisuuksia sekä toteutamme tunnistetut kehittämismahdollisuudet ketterin menetelmin pilotointia ja kokeiluja hyödyntäen”, hankintapäällikkö Petri Virtaoja kiteyttää.

Useat suomalaiset valtionhallinnon ja kuntien virastot ovat julkaisseet itseään käsitteleviä podcasteja ja Youtube-videoita jo muutamien vuosien ajan. Maamme etevimmätkään viestintätutkijat eivät vielä ole onnistuneet selvittämään, miksi.

Kuuntele toki heti:
Uutissirkuksen kaikkien aikojen suosituin äänitallenne!

Lue Uutissirkuksesta myös:
12.9.2018: Mies kuunteli podcastin alusta loppuun

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.