Press "Enter" to skip to content

Teknologia

Älypinnoite suojaa teinien nilkat paukkupakkasilla

Huolestuneiden äitien some-postaukset tuottavat vihdoin tulosta. Koillishelsinkiläinen perheyritys kehittää nilkkoihin siveltävää polyureapohjaista peruspinnoitetta, johon on sekoitettu teflon- ja uraanimolekyylejä.

nainen kulkee nilkat paljaina talvisella tiellä
Uusi nanopinnoite voisi paitsi poistaa vanhempien huolen lastensa nilkkojen jäätymisestä myös mahdollistaa jopa shortsien käytön talviasusteena.

“Pinnoite levitetään iholle ja sen annetaan kuivahtaa. Tämän jälkeen voi kaikessa rauhassa mennä ulos sukitta ja jopa kengittä, koska pinnoite sitoo kehosta haihtuvan lämmön ja muodostaa suojaavan kerroksen ihon pinnalle”, kertoo innovaation viestintäpäälliköksi ryhtynyt Jenna Pernala.

Hän uskoo vahvasti oman aviomiehensä keksintöön.

“Mieheni on nanopinnoiteteknologian ja varsinkin viemärinsukitusratkaisujen erityisasiantuntija omassa firmassaan”.

Väritöntä ja hajutonta nanopinnoitetta on kehitelty kaikessa hiljaisuudessa jo kuukausien ajan. Sitä ei ole vielä testattu ihmisillä, koska perheen neljä teini-ikäistä lasta kulkevat mieluummin varrettomissa sukissa kuin antavat vanhempiensa vaikuttaa päätöksiinsä.

”Mieheni kertoo, että pinnoite vaatii vielä hieman työstöä, sillä tällä hetkellä se ei hengitä laisinkaan vaan sitoo myös hien ja lian sisäänsä. Lisäksi se muuttuu pakkasessa violetiksi. Olen kuitenkin varma, että puolisoni pystyy ratkaisemaan nämä haasteet, koska hän kerää parhaillaan joukkorahoitusta hankkeen etenemistä varten ja seuraava Slushkin on jo ensi syksynä.”

Teksti: Helena Lummekivi, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.