Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Metsien haravoinnista uusi Nokia?

Donald Trumpin käsityksen mukaan Suomen presidentti on vahvistanut hänelle, että suomalaiset ovat välttyneet pahoilta metsäpaloilta, koska metsät haravoidaan ja puhdistetaan, tarkemmin sanottuna metsien lattiat haravoidaan.

metsää ja vesistöä kaukaa katsottuna
Hyvin haravoitua metsää eteläisessä Suomessa. Kuva
ei liity tapaukseen.

Yhdysvaltain presidentti Trump totesi sanatarkasti: “You gotta take care of the floors. You know the floors of the forest, very important. I was with the President of Finland… they spent a lot of time on raking and cleaning and doing things and they don’t have any problem.”

Tämä tarkoin varjeltu metsänhoitoon liittyvä salaisuutemme on nyt vuotanut maailman tietoisuuteen. Vuosisatojen ajan suomalaiset ovat uutterasti ottaneet haravat, imurit ja lattiarätit olalle ja marssineet metsiin putsaustalkoisiin. Tuloksena metsämme hohtavat puhtauttaan ja kansa nurisematta kärsii jatkuvasta haravoimisesta saadut selkä- ja nivelvaivansa.

“Metsiemme lattiat on ensin haravoitu ja sitten puhdistamiseen on yleensä käytetty luontoystävällistä mäntysuopaa. Niinpä metsäpalot eivät pääse leviämään, koska lattioihin jää aina hiukan kosteutta puhdistuksen jälkeen”, Uutissirkuksen potaska-, haravointi- ja innovaatioasiantuntija Uolevi Ahonen selventää haravointiperinnettämme.

“Olemme juuri tämän vuoksi alkaneet kutsua itseämme metsäsuomalaisiksi, koska kautta aikain nämä puhdistustoimet ovat vieneet suurimman työpanoksen suomalaisilta. Olemme tottuneet viettämään metsissä hyvin paljon aikaa, monet jopa koko elämänsä.”

satiiriämpäri 2019

Ulkoministeriö on asettanut työryhmän selvittämään, miten metsien haravointiosaamisemme saataisiin tuotteistettua vientituotteeksi esimerkiksi Yhdysvaltoihin.

Teksti: Sirkku Selander, Satiiriämpäri 2019 -kilpailija

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 18.11.2018: Trump väitti Niinistön kertoneen että suomalaiset käyttävät paljon aikaa metsien haravoimiseen ja siivoamiseen
Yle 17.11.2018: Trump kehotti ottamaan mallia Suomen metsänhoidosta

Tämä teksti on mukana Satiiriämpäri 2019 -kirjoituskilpailussamme. Osallistu sinäkin!Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.