Press "Enter" to skip to content

Talous

Autoilija yllättyi – Ei joudu enää koskaan maksamaan dieselveroa

autojono kehätiellä, musta auto ympyröitynä
Aki Mattilainen on tottunut autoilemaan kaikki yli 300 metrin työ- ja vapaa-ajan matkat.

Vaikka aloite dieselveron poistamisesta ei ole vielä edes eduskunnassa, yrittäjä Aki Mattilainen on jo vapautunut veron maksamisesta.

Mattilaisen suuren elämänmuutoksen käynnisti samassa rivitalossa seinän takana asuva naapuri Mika Kaikkonen, joka soitti paikalle hinausauton.

”Mattilainen kun oli vaimonsa kanssa matkalla Kanarialla, niin minulla oli pääsy hänen kotiinsa kukkien kastelua varten. Eteisen naulasta sitten otin hänen Mersunsa avaimet ja annoin ne hinausauton kuljettajalle”, Kaikkonen kertoo.

Dieselverosta luopuminen sujui täysin kustannuksitta.

”Aivan ilmaiseksi tulivat hakemaan auton kierrätykseen”, Kaikkonen sanoo.

Mattilaiset olivat hankkineet vuosimallin 1987 Mersunsa vuonna 1992. Kaikkonen on asunut koko ajan heidän naapurinaan. Dieselauto saattoi hänet kerran jopa hengenvaaraan.

”Oltiin lähdössä talvisena aamuna samaan aikaan töihin ja jouduin kiihdyttämään Mattilaisen perässä kehätielle. Paitsi että en nähnyt mitään koko tienoon peittäneen sinisen savun läpi, olin joutua rampilla rekan alle. Vaikutti siltä, että Mattilaisella meni minuutti kiihdyttää nollasta sataan.”

”Tuo nyt ei pidä alkuunkaan paikkaansa”, Playa del Inglesistä tavoittamamme Aki Mattilainen täsmentää.

”59 ja puoli sekuntia menee. Olen tarkistanut kiihtyvyyden ohitustilanteessa moottoritiellä. Siinä vähän ennen Kuninkaantien Essoa kun aloitin ohituksen, niin jo Koskenkylän liittymän kohdalla olin melkein päässyt ohitettavan rinnalle.”

Mattilaisen mukaan dieselveron äkillinen poistuminen oli hänelle riemastuttava yllätys. Mikäli käyttövoimavero poistuu myös niiltä, jotka eivät vie autoaan romuttamolle, heidän tankkaamansa dieselin hinta nousee. Dieselveron näennäinen poistaminen on osa perussuomalaisten ja kokoomuksen vaalikampanjaa, ja keskustakin seuraisi mielellään mukana.

Edit 14.11.2018 klo 14.31: Toimitukseemme seinän läpi autoillut kokemusasiantuntija Teppo Mäkiperä haluaisi lisätä juttuumme lausuntonsa, että ainakin hänen Nissaninsa, vm. 2007, kiihtyy sataan jo himppasen ennen Koskenkylän liittymää ja päästää sinistä savuakin niin vähän, että sitä voi pitää käynnissä koko ajan lasten hiekkalaatikon vieressä, kuten hän aina tekeekin ennen iltavuoroon lähtöään.

Kuuntele myös diesel-aiheinen podcastimme:

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.