Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Itämetron laiturit helpottaisivat Länsimetron ruuhkia

Metro ei pysähdy tässä -teksti itähelsinkiläisellä metroasemalla
Länsimetron avautuessa satoja laiturimetrejä jäi täysin ilman käyttöä idän metroasemilla.

Mikäli puolet kaikista vanhoista metrolaitureista siirretään Länsimetron asemille, Espoon suunnan junia voidaan pidentää.

“Tällöin jokaiseen junaan mahtuisi toistasataa matkustajaa nykyistä enemmän”, arvioi palvelumuotoilun asiantuntija Riku Arkonpelto WePlanYouPay-suunnittelutoimistosta.

“Toinen mahdollisuus on käyttää hyväksemme metroasemien korkeutta”, Arkonpelto kaavailee.

“Junien pituutta voitaisiin kasvattaa, jos Lauttasaari–Matinkylä -rataosalla laitureiden päällä oleva vapaa tila siirrettäisiin laiturien päihin. Näinhän idän puolen asemilla tehtiin heti alussa, kun ne suunniteltiin vain vajaat kymmenen senttiä korkeammiksi kuin keskipituinen ihminen.”

Kun Länsimetro avattiin, Ruoholahden ja Itä-Helsingin väliselle alueelle jäi satoja metrejä käyttämättömiä metrolaitureita, joita ei tällä hetkellä hyödynnetä mitenkään. Laiturit jäivät vaille käyttöä, koska junia piti lyhentää, koska lännen uudet asemat suunniteltiin jo olemassaolevia lyhyemmiksi, koska liikenteen oli tarkoitus toimia automaattiohjauksessa, vuorovälin olla pieni ja kustannussäästön mittava.

Se, että asukkaat matkustavat aamulla metrolla töihin tuli sekä HSL:lle että Espoon kaupungille täytenä yllätyksenä. Arkonpellon mukaan Länsimetron ruuhkien poistaminen hänen ideoimallaan tavalla maksaisi vain 0,9 miljardia euroa.

Lue Uutissirkuksesta myös:
10.1.2018: Nainen oli tyytyväinen Espoon metroon
Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 30.10.2018: Länsimetro menee tukkoon, mitä asialle pitäisi tehdä? Päättäjillä ei ole yksimielisyydestä tietoakaan

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.