Press "Enter" to skip to content

Talous

Lastentarhanopettajien palkankorotus söisi 0,6 prosenttia Tampereen budjetista

lapsi lapioi soransekaista hiekkaa ämpäriin
Lastentarhanopettajat ja lastenhoitajat saavat työssään asioida monenlaisten lasten kanssa. Päiväkodin johtajat paimentavat taas lastentarhanopettajia ja lastenhoitajia. Tämä kaikki on Uutissirkuksen kuntatyönantajilta saamien tietojen mukaan otettu jo nyt huomioon heidän palkassaan mitä erinomaisimmalla tavalla.

Tampereen talous tuhoutuisi, mikäli se maksaisi korkeampia palkkoja. Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Lastentarhanopettajat ovat vaatineet 2344 euron peruspalkkaansa 650 euron korotusta.

Tampereen kaupungin Aamulehdelle toimittamat laskelmat kertovat, että lastentarhanopettajien palkankorotus maksaisi 5,3 miljoonaa, erityislastentarhanopettajien 0,5 miljoonaa ja päiväkodin johtajien 0,2 miljoonaa euroa.

Koska tällöin myös lastenhoitajien palkkoja olisi kaupungin mukaan korotettava, siihen pitäisi varata 7,7 miljoonaa lisää. Kun yhteissumma nousisi 13 miljoonaan euroon, se olisi jo yli prosentti kaupungin budjetista.

Todellisten menonlisäysten määrä jäisi kuitenkin pienemmäksi, koska jo yksinään tamperelaisten lastentarhanopettajien palkankorotus nostaisi heiltä kerätyn kunnallisveron tuottoa yli miljoonalla eurolla.

Tampereen vuosittaiset kokonaismenot ovat hieman yli 1 100 miljoonaa euroa.

Kunnat ja valtio tekivät 1970-luvun alussa herrasmiessopimuksen lastenhoitoalan palkkauksesta. Sopimuksen mukaan palkkojen täytyy olla sellaisia, että naapuri ei tule niistä kateelliseksi, semminkin kun naiset muutoinkin tykkäävät puuhastella lasten kanssa.

Lue Uutissirkuksesta myös:
7.1.2016: Lapset ehdottavat: säästöä 400 miljoonaa
18.10.2006: Sijoittamispainotteinen päiväkoti keskittyy arvoyhtiöihin

Aiheesta muualla:
AL 2.5.2018 Näin paljon maksaisi, jos kaikkien Tampereen lastentarhanopettajien palkkoja korotettaisiin – “Summa on epärealistinen”
AL 25.4.2018: Lastentarhanopettajalle 3 000 euroa kuussa – työntekijät jättävät johtajille joukkovaatimuksen poikkeuksellisesta palkankorotuksesta
Tampereen kaupunki 23.10.2017: Talousarvioesitys 2018
Kuntatyöntekijät 11.7.2017: Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain vuonna 2016Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.