Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Mannerheimin kasvot ilmestyivät sohjoon Tampereella

Suomen marsalkka Mannerheim ilmestyi sohjoon Itä-Tampereella viime lauantaina. Hänen piirteensä havaitsi kevään ensimmäistä västäräkkiä valokuvannut Juha Mäkihaka.

epäterävä västäräkki kuvassa vasemmalla, oikealla näkyvät sohjoon piirtyneet Mannerheimin kasvot
Suomen marsalkka Mannerheimin kasvot olivat havaittavissa itätamperelaisessa lumisohjossa jopa paremmin kuin kevään ensimmäinen västäräkki.

“Otin päivän mittaan puhelimellani kuvia, joissa västäräkki tepasteli talomme pohjoispuolen nurmikolla olleen jään ja sohjon reunassa. Kun sitten myöhemmin siirsin kuvia tietokoneelleni, havaitsin, että Mannerheimihan se siinä oli valkoinen karvalakki päässään sohjon keskellä”, Mäkihaka kertoo.

“Menin heti tarkastelemaan sohjoa lähempää. Kasvot näkyivät selvästi, mutta en tunnin huolellisen etsintäni aikana onnistunut löytämään Mannerheimin vartaloa tai ratsua.”

Mannerheimin kasvot olivat noin juomalasin pohjan kokoiset. Mäkihaka irrotti nurmikostaan rautakangen ja lapion avulla neliömetrin suuruisen sohjo- ja jääalueen, jonka keskellä Mannerheim oli.

“Vaimoni ja lasteni voimakkaasta vastustelusta huolimatta siirsin pakastimesta kiiruusti jääkaappiin neljä pakettia kalapuikkoja, kaksi tarjouslenkkiä, kolme hirvenpaistipalaa, 14 rasiaa mustikoita ja seitsemän mansikoita, mutta Mannerheim ehti sulaa ennen kuin sain hänet kylmään.

Mikäli Mannerheimin sisältänyt kevätsohjo olisi säilynyt, Mäkihaka olisi tarjonnut sitä iltapäivälehtien ostettavaksi.

“Viisinumeroista hintaa ajattelin. Kyllä ne olisivat pystyneet tekemään siitä hyvinkin puolensadan liitteen sarjan lööppitelineisssään myytäviksi.”

Aiemmin Mäkihaka on nähnyt Mannerheimin kerran.

“Vuonna 1988 hän ilmestyi mustamakkara-annokseni puolukkasurvokseen Laukontorilla. Silloinkin ymmärsin heti, että se pitää saada pakastimeen. Koko annos putosi kuitenkin linja-auton takapyörän alle Keskustorilla kun rynnistin bussiin.”

Lue Uutissirkuksesta myös:
15.11.2016: Jeesus ilmestyi Talvivaarassa
11.12.2013: Iltasanomat valittiin talvisodan muistomerkiksi
24.4.2012: Kekkonen ilmestyi jälkiruoka-annokseen
9.10.2011: Steve Jobs ilmestyi iPad-käyttäjälle Turun RäntämäessäTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.