Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Kulttuuri

Ilta-Sanomat valittiin talvisodan muistomerkiksi

Helsingin Kasarmitorille pystytettävän muistomerkin rakennusaineena on Ilta-Sanomien myyntiteline päivittäin vaihtuvine lööppeineen.

Panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo Pasihan se siinä.
Ilta-Sanomien myyntiteline kuvassa oikealla.

Palkintoraati perustelee valintaansa sillä tinkimättömällä työllä, jota Ilta-Sanomat on tehnyt talvisodan muistamiseksi vielä yli 70 vuotta sen päättymisen jälkeen. Raati vaikuttui Ilta-Sanomien sisällöstä, koosta ja siitä, miten sosiaalisen median aktiivikäyttäjiä hyödynnetään muistomerkin osana.

“Harvoin on 2010-luvulla mennyt yhtäkään viikkoa, etteikö lehden lööpistä, kannesta tai sen erikoisliitteistä olisi osunut silmään jokin talvisotaan liittyvä asia”, Uutissirkuksen journalismi- ja piilovaikuttamisasiantuntija Uolevi Ahonen toteaa.

Ahonen arvioi, että suomalaisten olisi hankalaa valmistautua seuraavaan sotaan, ellei edellisiä sotia käsiteltäisi riittävän usein riittävän sankarimielisillä otsikoilla.

“Aikakin tekee tehtävänsä. Mitä harvemmalla ihmisellä on läheisiä, jotka kykenevät tai haluavat kertoa heille silminnäkijäkuvauksia sodasta, sitä vaivattomammin kaikki taisteluihin liittyvä aineisto uppoaa yleisöön”, Ahonen sanoo.

Valintaraadin mukaan Ilta-Sanomat on lisäksi erinomaisen kustannustehokas talvisodan muistomerkki, koska se voi samalla toimia myös jatkosodan muistomerkkinä.

Talvisodan muistomerkki paljastetaan kioskeilla ja valintamyymälöiden kassoilla jälleen huomisaamuna.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 11.12.2013: Talvisodan muistomerkkikilpailun voittaja selvilläTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.