Press "Enter" to skip to content

Talous , Uusimmat

Suomalaisinnovaatio lisää rikkaiden veronmaksuhalukkuutta

Uusi keksintö yhdistää veronmaksajista reaaliaikaisesti kuvia julkaisevan kopterikameran ja kolehtihaavin.

minikopteri kuljettaa suurta rahasäkkiä Helsingin Eiran taivaalla
Alkuviikosta Helsingin eteläisissä kaupunginosissa kokeiltu pienoiskopterin kannattelema veronkantolaite säikäytti useita rehellisiä ihmisiä. Pyörällä kotikulmillaan liikkunut Uolevi Taskela ei kuulunut heihin. Siis niihin rehellisiin.

“Mikäli yli 200 000 euroa vuodessa ansaitsevien veroilmoituspakko poistetaan kokonaan ja mikäli heistä julkaistaan vapaaehtoisen jälkiveron kantohetkellä napattu iloinen kuva, heidän veronmaksuhalukkuuteensa kasvaa huomattavasti”, arvioi eteläisen veronkantoyksikön droneasiantuntija Pirkka Kuosmainen.

Pienoiskopteri ohjelmoidaan lentämään ja laskeutumaan syksyisin julkaistavien tulotietojen ja osoitetietokannan pohjalta. Samalla kun kopteri laskeutuu verotuskohteen puutarhaan tai muulle aidatulle alueelle, kamera kuvaa alhaalla setelinipun kanssa viittoilevaa kunniakansalaista.

Almutapahtuman jälkeen kopteri nousee noin sadan metrin korkeuteen ja siirtyy verotustietorekisterin mukaisesti seuraavan veronkantokohteen yläpuolelle.

Almukopterin tasapaino-ongelmien ja biotalouden edistämisen takia hallitus on päätynyt arvioimaan, että kopterihaaviin hyväksytään vain euron setelit.

“Lantit ja metalliset napit saattavat vaarantaa lentoturvallisuuden”, Kuosmainen sanoo.

Kopteri otetaan käyttöön, kunhan yli kaksisataa tuhatta euroa vuodessa ansaitsevien veroilmoituspakko on ensin poistettu.

Kolehtikopteri pystyy operoimaan myös kerrostaloalueilla. Tällöin se pörrää näyttävästi verotuskohteen parvekkeen reunan tuntumassa. Kopterin ottamat riemukkaat kasvokuvat julkaistaan ainakin Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja Youtube-streeminä.

Valtiovarainministeriön laskelmien mukaan kestävyysvajetta voidaan tilkitä uudella menetelmällä noin 1,5 miljardin edestä. menetelmän käyttöönotto vaatii vielä eduskunnan ja yli 200 000 vuodessa ansaitsevien hyväksynnän.

Kotikulmillaan Helsingin eteläisissä kaupunginosissa pyöräillyt Uolevi Taskela kertoo vältelleensä verojen maksua jo useiden vuosien ajan ideologisista syistä.

“En usko, että uusi vapaaehtoisuuteen perustuva verotustapa vaikuttaisi minuun mitenkään, koska minulla ei ole edes ensimmäistäkään sometiliä, josta voisin sitten veronmaksun jälkeen katsoa kuvaani.”

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.