Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Uusimmat

Kiista taikinoiden seurannasta viivästyttää tiedustelulakia

Lakiesitystä joudutaan täydentämään, koska siitä puuttuu kokonaan pakastetaikinakaupan kohdennettu valvonta.

kaluin on pöydällä piparitaikinan päällä
Pakastepizzataikinan ohella tiedustelulain kohdennetun valvonnan piiriin saattavat tulla myös piparitaikinat.

Pizzataikinan uhkatasoa nostettiin viimeksi vuonna 2015, jolloin Nurmijärven Klaukkalassa havaittiin pankkiryöstäjä, jonka aseistukseen kuului taikinapaketti, jossa oli vilkkuvia valoja. Poliisilta kului aikaa räjähteeksi epäillyn paketin vaarattomaksi tekemiseen.

Tapauksen jälkeen poliisille on hankittu mm. kaulimia, piirakkapulikoita ja nopeatoimisia uuneja, joissa avatut pakastepizzataikinat voidaan paistaa. Vilkkuvalojen vaarattomaksi tekemisessä on kokeiltu joulukuusia.

Tiedustelulakiesityksessä on tähän asti ollut mukana vain viranomaisten mahdollisuus siepata, tallentaa, lukea ja kuunnella kohdennetusti ja luvanvaraisesti Suomesta ulkomaille suuntautuvaa nettiliikennettä.

Taikinakaupan seurannasta saattaa tulla kova vääntö. Hallitus ei ole saavuttanut yksimielisyyttä, pitäisikö niinikään muoviräjähdettä muistuttava piparitaikina liittää tiedustelulain tarkoittaman seurannan piiriin pizzataikinan lisäksi. Myös kotitekoiset taikinat ovat herättäneet keskustelua.

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan taikinakaupan kohdennettu valvonta voisi tapahtua myyntipisteiden pakastealtaiden viereen asennettujen kameroiden ja taikinapakkauksiin sijoitettujen seurantasirujen avulla.

Lue Uutissirkuksesta myös:
3.2.2015: Miehen epäillään aikoneen Keravalla

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 3.10.2017: Vilkkuvaloin varustetulla pitsataikinalla uhannut mies ryösti pankin Klaukkalassa – 10 000 euron ryöstösaalis jäi kateisiin
AL 27.9.2017: 50 työntekijän jättirekrytointi Supon historian suurimpia – lisää tulee, jos tiedustelulait hyväksytään
4.9.2017: Sisäministeriö: Siviilitiedustelulainsäädäntö. Lausuntotiivistelmä.Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.