Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Mies aikoo elää vailla kateutta

Loimaalaismies sai idean tempaukseensa luettuaan yli 150 000 euroa ansainneiden verotietoja ääneen päivittäin lähes viiden kuukauden ajan.

kahvinkeittimien vieressä ovat kuulosuojaimet
Ari-Pekka Mäkelänperän aamupalapöydän verotietoanalyysit saivat hänen perheenjäsenensä kannustamaan miestä elämänmuutokseen.

Ari-Pekka Mäkelänperä, 48, luki ja kommentoi tietoja ansio- ja pääomatuloista perheen aamiaispöydässä. Hän esittää jo tässä vaiheessa vaimolleen suuret kiitokset innoituksesta.

“Hieman ennen joulua vaimoni alkoi ilmestyä aamupalalle kuulosuojaimet korvillaan. Kaksi kuukautta myöhemmin hän luopui niistä, koska siirtyi tekemään keskeytymätöntä yövuoroa. Koska aamiaispöydässä kuulijoina olivat enää poikani ja tyttäreni, aloin jättää kommenttini myös paperilla kahvinkeittimen viereen. Lisäksi sanelin ne vaimoni puhelinvastaajaan”, Mäkelänperä kertoo.

Lopullisen sysäyksen ilman kateutta elämiseen mies sai kuukausi takaperin, kun hänen puolisonsa ilmoitti siirtyvänsä asumaan perheen pihasaunan takkahuoneeseen.

“Koska poika ja tytär olivat muuttaneet ulos telttaan heti kun lumen määrä alkoi vähentyä, aloin kutsua lähimpiä naapureitamme mukaan aamiaiselle. Ikäänkuin nyyttikestiperiaatteella, että tuovat omat voileivät ja kahvit termospullossa mukanaan. Hassuahan se olisi ollut ajatuksiaan aivan yksin tyhjässä pöydässä laususkella. Jostain minulle tuntemattomasta syystä naapurit lakkasivat kuitenkin käymästä ja laittoivat omat talonsa myyntiin.”

Mäkelänperä toivoo vaimonsa ymmärtävän, että hän on vakavissaan suunnitelmansa kanssa. Hän aikoo myöhemmin ryhtyä pitämään kursseja muillekin, jotka haluaisivat seurata esimerkkiä.

“Tavoitteenani on elää jokaisena päivänä täysin vailla kateutta. Yhden minuutin ajan”, Mäkelänperä sanoo, käynnistää sekuntikellon ja vilkaisee keittiönsä ikkunasta kadulle.

“Mitäs tuolla tapahtuu? Onko naapurilla uusi auto? Onkohan se rikastunut talonsa myynnillä? Miksi verotietoja ei saa reaaliaikaisesti?”

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.