Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Uusimmat

Terveysasema erikoistuu päihtyneisiin potilaisiin

Juoppojen paikkaamiseen ja krapulalomien myöntämiseen keskittyvä terveysyritys C2H5OH Oy kiristää perus- ja erikoissairaanhoidon kilpailua sotemarkkinoilla. Yrityksen täyden palvelun sote-asemat olisivat avoinna perjantai- ja lauantaiöisin sekä vappuaattona.

työntekijä kulkee pihalla ja ambulanssi kaartaa ohi
Päihtyneet tuotaisiin C2H5OH-palveluiden päivystykseen joko ambulanssilla tai taksilla. Päihtynyt voisi valita oman juoppokuskinsa myös palvelusetelillä.

“Juoppo voi kirjautua asiakkaaksemme olut- ja viinaostostensa yhteydessä häntä lähinnä sijaitsevan lähikaupan, baarin tai Alkon kassalla”, C2H5OH-palveluiden myyntijohtaja Voitto-Juhani Mäkinen kertoo.

Yrityksen toimipisteet tulevat suurimpien ravintolakeskittymien tuntumaan, Tallinnan-laivojen matkustajaterminaaleihin ja joihinkin sellaisiin asuinkiinteistöihin, joihin taksinkuljettajat eivät suostu ajamaan. Ainakin alkuvaiheessa osan perusterveydenhuollosta saisi yhteistyökumppani Alkon myymälöistä.

“Lisäksi sijoitamme juhannuksena 188 000 naarausvälineistöllä varustettua päivystyspoliklinikka-autoa Suomen järvien rannoille”, Mäkinen toteaa.

Uusi palvelukonsepti perustuu tutkimustietoon. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL arvioi, että alkoholilla on osuutta noin joka kolmannessa tapaturmaisessa kuolemantapauksessa.

Pohjois-Kymen sairaalassa vuosina 2004 – 2006 tehdyssä tutkimuksessa kävi ilmi, että päivystykseen saapuneista 15-29-vuotiaista miehistä noin 32 ja naisista noin 25 prosenttia oli päihtyneitä.

Myös Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2012 julkaistu hoitotieteen pro gradu kertoo samaa asiaa: erikoissairaanhoidon potilaista lähes puolet eli 43 ja perusterveydenhuollon potilaista reilu 14 prosenttia oli päihtyneenä hoitoon hakeutuessaan. Yleisimmin päihtyneet potilaat ilmaantuivat ilta- tai yöaikaan.

Tutkimuksen mukaan päihtyneiden potilaiden suuri määrä lisää hoitohenkilöstön negatiivista suhtautumista päihtyneitä potilaita kohtaan.

“Jotta juovuksissa itsensä teloneet saisivat arvoistaan kohtelua, pyrimme palkkaamaan myös lääkäreiksemme pelkästään juoppoja”, C2H5OH-palveluiden etiikka- ja talouspäällikkö Aleksi-Pekka Mäkinen sanoo.

Keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset ovat pyrkineet turvaamaan tuoreen yrityksen mahdollisimman suuren markkinaosuuden alkoholilain kokonaisuudistuksella, josta annettu lakiesitys tullee käsittelyyn kuluvana keväänä.

Pikku-uutisia aiheesta muualla:
THL: Alkoholi on usein mukana tapaturmissa
Potilaan lääkärilehti 24.3.2013: Alkoholi usein osallisena päivystykseen tulevien nuorten tapaturmissaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.