Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Faktatieto hankaloittaa turvallisuuskeskustelua

Lähes neljän miehen ja yhden naisen epäillään loukkaantuneen vakavasti heidän luettuaan poliisin ennakkotietoja parantuneesta katuturvallisuudesta.

yksinäinen auto kulkee autiolla kadulla
Suomalainen sää ja kaupunkien pieni asukastiheys lienee omiaan parantamaan katujen turvallisuutta.

Loukkaantumiset tapahtuivat eri puolilla Suomea, kun henkilöt silmäilivät Yleisradion nettisivuja. Poliisin Yleisradiolle antamien tietojen mukaan suomalaisten kaupunkien kaduilla oli viime vuonna turvallisempaa kuin kertaakaan koko 2000-luvulla. Ryöstöt, pahoinpitelyt, rattijuopumukset ja vanhingonteot suhteessa alueiden väkilukuun ovat vähentyneet koko maan tasolla.

Loukkaantuneiden tilaa pahensi Helsingin Sanomat, jonka haastattelema helsinkiläinen rikosylikomisario kertoo, että myös yleisillä paikoilla tapahtuvat ns. puskaraiskaukset ovat todella harvinaisia.

Pahimmin loukkaantuneen eteläsuomalaisen miehen toipumista hidastaa se, että hän on jo kuuden vuoden ajan kertonut jokaiselle tapaamalleen ihmiselle, että ei milloinkaan katsele Yleisradion lähetyksiä eikä koskaan lue mitään Ylen tai HS:n nettisivuilta.

Yleisradio itse on yrittänyt hoitaa loukkaantuneita jo vuoden 2016 aikana esimerkiksi lähettämällä A2-turvattomuusillan.

“Ja viimeksi eilen sitä paitsi kerroimme, että Suomen vankiloissa on jopa kymmeniä ääriajattelua kannattavia islamisteja. Sitä emme toki kertoneet, että Suomessa on yhteensä noin 3000 vankia eli että otsikkomme tarkoittamia ihmisiä on 1-3 prosenttia vangeista”, arvioi seiskan raitiovaunusta tavoittamamme nimettömänä pysyttelevä Yleisradion asioista hyvin perillä oleva Yleisradion toimittaja.

Brittiläisen iltapäivälehden mukaan Helsingin turvallisuustilanteen kehittymisestä eniten pihalla on ollut Helsingin apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki. Apulaispoliisipäällikön mennyt julkisuuskuva ei ole tae tulevasta, joskaan hänen suunnitelmistaan kunta- ja eduskuntavaaliehdokkuuden suhteen ei ole vielä tietoa.

Parantunut katuturvallisuus huolettaa myös ylintä poliisijohtoa ja sisäministeriötä, koska tunne yleisestä turvallisuudesta on omiaan hankaloittamaan poliisin lisärahoitustarpeen perustelemista.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 26.1.2017: Poliisi laittoi Suomen 10 suurinta kaupunkia turvallisuusjärjestykseen: Espoo, Kouvola, Oulu…
HS 26.1.2017: Raiskausrikosten selviämisessä suuria eroja kaupunkien välillä – Lahti ja Oulu ääripäissä
HS 9.1.2016: Helsingin apulaispoliisipäällikkö brittilehdessä: Ennen kokematonta seksuaalista häirintää uutenavuotena

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.