Press "Enter" to skip to content

Talous , Uusimmat

Suojatievero täydentää tienkäyttömaksuja

Suojatievero kerättäisiin jalankulkijoilta ja muulta kevyeltä liikenteeltä kertamaksuna jokaisen ajoradan ylityksen tai väylän käytön yhteydessä. Veron kerrannaisvaikutukset voisivat poistaa työttömyyden Suomesta kokonaan.

mies astuu keskikorokkeelta suojatielle
Keskikorokkeilla varustetut suojatiet saisivat kolme veronkantopistettä. Mikäli suojatie olisi auki 24 tuntia vuorokaudessa, sen tarjoamiin tehtäviin voitaisiin sijoittaa yhdeksän työelämään tutustujaa.

Uutissirkuksen maakuntakirjeenvaihtajan taksin takapenkiltä aamuyöllä löytämien paperien mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kok) esittää, että tienkäyttömaksuja täydentävä suojatievero otettaisiin käyttöön mahdollisimman pian, mieluiten jo eilen.

Jotta verojen perintä saadaan onnistumaan, jatkossa tietä ei saa ylittää muualta kuin suojatien kohdalta. Suojateitä on ehdotuksen mukaan lisättävä siinä määrin, että kukaan ei joudu kiertämään yli viiden kilometrin matkaa.

”Jotain ihme kuntoilijoita tai PokemonGo-addikteja ne kuitenkin on, kun eivät autolla mene, tai lapsia ja lapsethan juoksentelevat ympäriinsä kuitenkin kaiket päivät”, ehdotuksen perusteluissa kirjoitetaan.

Työllisyysaste paranee rajusti

Suojateiden rakentaminen maamme valtateille nostaa huomattavasti työllisyyttä. Jotta yritykset saisivat kaikki tilatut suojatiet valmiiksi, niitä rakentamaan ohjataan työelämään tutustujina kaikki työttömät työnhakijat.

“Myöhemmin samat henkilöt voivat tutustua palkattomina harjoittelijoina suojatieverojen keräämiseen”, nimettömänä pysyttelevä hallituslähde iloitsee ja korostaa, että Suomesta saattaa näin tulla maailman ensimmäinen maa, jossa työttömyys on onnistuttu poistamaan tilastoista kokonaan.

Mikäli suojateiden keskikorokkeillekin tulee manuaalinen veronkeräyspiste, Suomi kykenee vähentämään myös naapurimaidensa työttömyyttä veronkantoon rekrytoitavien kansainvälisten työharjoittelijoiden avulla.

Myös poliisien työllisyys lisääntyy, koska heitä tarvitaan tarkkailemaan, että työttömät tilittävät kaikki keräämänsä suojatiemaksut valtion tieverkkoyhtiön kassaan.

LVM:n yksihenkisen mietintätyöryhmän lopputulema pähkinänkuoressa:

– Suojatien ylityksestä maksetaan suojatievero.
– Teitä ei saa ylittää muualta kuin suojatien kohdalta. (Mahdollisista tunneleista tulisi luopua, jotta verotettavia suojateitä olisi enemmän.)
– Pyöräily kielletään kesäaikaan, talvisin jää suojaa tien pintaa karkeilta renkailta. Kesäpyöräilystä sakotetaan.
– Korkokenkien suojatiemaalille aiheuttama haitta korvataan erillisellä korkokenkäverolla, joka sisällytetään kenkien hintaan. Korkokenkämaksun valvonta olisi muutoin mahdotonta, koska naisilla on usein vaihtokengät mukanaan ja he voivat sujauttaa toiset kengät jalkaansa, jos kenkäpoliisi lähestyy.
– Viimeistään kuluvan vaalikauden kestäessä suojatiet siirretään omaan yhtiöönsä, joka myydään eniten tarjoavalle.

Teksti: Raimo Alalaatikka, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Lue Uutissirkuksesta myös:
25.3.2014: Lenkkitossut ehkä verolle
13.9.2016: Venevero laajenee soutuveneisiin

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.