Press "Enter" to skip to content

Talous , Uusimmat

Soutuvenevero korvaa veneveron

Koska yli 5,5-metristen moottori- ja purjeveneiden verotuotto voisi jäädä vain 50 miljoonaan euroon, hallitus harkitsee veron ulottamista ainoastaan soutuveneisiin.

airo halkoo vettä järvellä
Soutuvenevero pohjautuisi naapuriapuun: koska soutuveneet eivät ole rekisteröityjä, niiden vero määräytyisi ystävällisten naapurien ilmoitusten perusteella.

“Puoluetoveriltani Anne Berneriltä (kok) olen kuullut, että kookkaan ja isotehoisen veneen omistaja voisi joutua maksamaan veroa jopa 300 euroa vuodessa. Jotta tämä ei raunioittaisi hänen talouttaan, hän saattaisi lentää Viroon ja rekisteröidä aluksensa sinne”, arvioi pääministeri Juha Sipilä (kok).

“Tasapuolisen kohtelun saavuttamiseksi olemme nyt suunnanneet katseemme soutuveneisiin. Veron määräytymisperusteet ovat vielä hieman hakusessa, mutta ainakin yksi tekijä on veneen väritys. Korkeimpaan veroluokkaan heilahtanevat kirkkaan oranssit ja muut räikeän väriset venhoset.”

“Kaikkihan tietävät miten iljettävän näköinen kesäinen ranta voi olla, kun upean järven rannassa makaa vieri vieressä jopa sata soutuvenettä kaikessa kirjavuudessaan”, Juha Sipilä jatkaa.

”Toivottavasti tällä verolla saavutetaan myös oheishyötyjä, koska yleensä se iloinen kusenlorottaja ruikkii vesiään juuri soutuveneestä järveen ja pienen korjausliikkeen jälkeen horjahtaa veneen laidan toiselle puolelle tutkimaan Ahdin valtakuntaa ja päätyy lopulta kalojen juhla-ateriaksi ja aiheuttaa naarauskustannuksia ja leskeneläkkeitä ja monenlaisia muita kuluja yhteiskunnalle. Uskonkin veron vähentävän näitä soutuveneitä rankalla kädellä, koska rankanpuoleinen sen veron on tarkoitus olla.”

Koska soutuveneitä ei ole rekisteröity eikä niille suunnitella rekisteröintiä, vero kerättäisiin kirjeitse pääasiassa veneilijöiden naapureiden tekemien ilmoitusten pohjalta.

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gillbert Granholm, päätoimittaja

Aiheesta muualla:
Yle 13.9.2016: Etujärjestö: Venevero karkottaa arvokkaimmat veneet ulkomaille
HS 1.9.2016: Budjetti tuomassa sadoille tuhansille lisää maksettavaa: Veneet, moottoripyörät ja mönkijät verolle

Edit 10.2.2017 klo 18.55: Päivitetty jutun otsikko hallituspuolueiden tuoreen spekuloinnin pohjalta muodosta “Venevero laajenee soutuveneisiin” nykyiseen muotoonsa sekä ensimmäisestä kappaleesta muoto “myös soutuveneisiin” muotoon “ainoastaan soutuveneisiin”.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.