Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Uusimmat

Työajanpidennys uhkaa kansanedustajia

Kuuden minuutin päivittäisen työajanpidennyksen vuoksi Suomen kansanedustajien lukumäärä voidaan pudottaa 198:aan. Kansanedustajat vastustuvat voimakkaasti ajatusta.

pukumies minipossua ulkoiluttaa eduskuntatalon portailla
Kansanedustaja Vilppo Nektari (hd) on tyrmistynyt päätöksestä, jonka takana hän seisoo.

Valtiovarainministeriön leikkaus- ja exceltaulukointiosaston tuore laskelma on yllättänyt joululomailevat kansanedustajat puolueisiin katsomatta. Pahimmillaan työajanpidennys voisi johtaa jopa ministerien määrän vähenemiseen.

“Kyllä tässä aika tyrmistyneitä ollaan, että päätökset, joita olemme olleet räätälöimässä voisivat vaikuttaa jopa meihin itseemme”, teräväpiirtopuolueen kansanedustaja Vilppo Nektari (hd) arvioi.

Nektarin mukaan ennen laajempaa keskustelua pitää selvittää, onko kansanedustajan työ työtä.

“Mikäli näin todetaan, niin on kyllä tutkittava, mitkä olisivat tämän edustajaleikkauksen seuraukset demokratialle, paikallisdemokratialle, lähidemokratialle, alueosuuskaupan edustajistolle ja äänestäjän kulloisenkin elämäntilanteen huomioivan päätöksenteon lähtökohdille.”

Kilpailukykysopimusta soveltava valtiovarainministeriön alustava laskelma perustuu siihen, että kansanedustajan työpanos olisi kymmenen tuntia päivässä. Jos päivittäinen työaika on 24 tuntia, työajanpidennys olisi luontevaa toteuttaa siten, että vuorokauden viimeistä tuntia pidennettäisiin kuudella minuutilla.

Väkiluvultaan suunnilleen Suomen kokoisessa Tanskassa on 179 ja Norjassa 169 kansanedustajaa.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.