Press "Enter" to skip to content

Uusimmat , Vierasmaa

USA siirtyy pysyvästi talviaikaan

Tammikuun puolivölin tienoilla Yhdysvalloissa käännetään kelloja 90 vuotta taaksepäin. Talviaika jatkuu asiantuntijoidemme mukaan ainakin 96 kuukauden ajan.

Vapaudenpatsaan läpuleikkaus, v. 1899
Vuonna 1886 valmistuneen Vapaudenpatsaan rakenteesta näkyy, että se on suunniteltu kestämään myös Donald Trumpin presidenttikaudet.

“Tilanne voi toki lainsäädännöllisin ja laintulkinnallisin keinoin edetä samaan suuntaan kuin Venäjällä, missä talviajassa on onnistuttu pysyttelemään yhtäjaksoisesti vuodesta 2000 alkaen”, Uutissirkuksen demokratia- ja äijäasiantuntija Uolevi Ahonen arvioi.

Talviaikaan siirtymisestä päätettiin Yhdysvaltain äänestyspaikoilla runsas vuorokausi sitten. Erityisen tärkeänä talviaikaan siirtymistä pitivät yli 45-vuotiaat pikkukaupunkien ja maaseudun asukkaat.

Talviaikaäänestys loi samalla uuden normin vaalikampanjointiin ja vaalilupauksiin.

“Poliitikko ei enää voi päästää suustaan niin pahaa muukalaisvihaa, seksismiä tai väkivaltaan kannustavaa ajatusta, etteivätkö lausunnon seuraukset sataisi äänivyörynä suoraan hänen laariinsa”, Ahonen sanoo.

“Kaikuja tästä nähtäneen myös suomalaisilla vaalikentillä tulevissa kunta- ja eduskuntavaaleissa.”

USA:n talviaikapäätös johtuu globalisaation aiheuttamasta yhteiskunnan jakautumisesta eliittiin- ja huono-osaisiin. Ainoa tapa lääkitä kahtiajakautumista on valita presidentiksi eliittiin kuuluva äänekäs mies. Euroopan maista talviaikaan saattaa seuraavana siirtyä Ranska, jonka kansalaisilla on mahdollisuus valita presidentikseen eliittiin kuuluva äänekäs nainen.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.