Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Pyöräilijä soitti kelloa jalankulkijalle

Pyöräilijää epäillään myös vauhdin hidastamisesta lapsiperheen kohdalla sekä smalltalk-keskustelun viljelemisestä liikennevaloissa.

polkupyörän ohjkaustangossa on soittokello
Polkupyörän ohjaustankoon toistaiseksi tuntemattomasta syystä joutunut soittokello oli yksi syy siihen, että mies soitti sitä ennen kuin ohitti jalankulkijan.

Tapaus sattui Helsingin kantakaupungissa sijaitsevalla jalkakäytävä-pyörätiellä tänä aamuna. Miespuolisen pyöräilijän poikkeavasta käytöksestä tehtiin useita ilmoituksia sekä sosiaaliseen mediaan että poliisille.

Silminnäkijöiden mukaan pyöräilijä soitti kelloa hyvissä ajoin ennen kuin ohitti samaan suuntaan edenneen jalankulkijan. Soiton seurauksena jalankulkija oli siirtynyt väylän keskeltä sen oikeaan laitaan.

Muutamia minuutteja myöhemmin sama pyöräilijä oli kohdannut koiraa ulkoiluttaneen äidin, jonka edellä juoksenteli kaksi taaperoikäistä lasta.

“Hän sekä soitti kelloa että hidasti nopeutensa lähes kävelyvauhtiin”, miehen perässä pyörällään ajanut Tuukka Lehtonen, 37, kertoo.

Miehen hitaan etenemisen vuoksi Lehtonen joutui ohittamaan seurueen taaperoiden ja lähimmän talon seinän välistä.

“Onneksi vapaata tilaa oli lähes 59,5 cm, joten en joutunut ollenkaan jarruttamaan.”

Mies kiinnitti kanssaliikkujoidensa huomiota myös seuraavissa liikennevaloissa, joissa hän alkoi täysin ennalta varoittamatta jutella viereensä pysähtyneiden kahden pyöräilijän kanssa.

“Hän puhui ilmeisesti jotain vastatuulesta ja siitä, että sitten varmaan töistä palatessa on myötätuuli”, äkillisestä keskustelusta vähitellen toipuva Tomi Karppinen, 27, sanoo.

“En kuullut hänen sanojaan kovin tarkkaan, koska minulla oli nappikuulokkeet päässäni ja koska polkaisin saman tien vauhtiin, kun punainen oli jo selkeästi vaihtumaisillaan keltaiseksi.”

Suomen kovaa ajavien pyöräilijöiden keskusliitto SKAPA on huolissaan miehen antamasta roolimallista.

“Tunnen tapauksen ja tiedän hänen henkilöllisyytensä”, SKAPA:n varapuheenjohtaja Jori-Pekka Laine toteaa.

“Tyypin Sports Tracker -päivityksistä näkyy, että kellon soitteluun, jarrutteluun ja keskusteluihin kuluneen ajan vuoksi hänen työmatkansa kesti tänään lähes kolme sekuntia kauemmin kuin hänen pitkän aikavälin keskiarvonsa on.”

Lue Uutissirkuksesta myös:
3.6.2015: Pyöräilijä nautti työmatkastaan
20.5.2011: Pyöräilijä häiritsi liikenteen sujumista

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.