Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

D-vitamiini oli myrkyttää nuoret Paltamossa

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun teini-ikäisen pojan isä oli kadottanut kalanmaksaöljypullon korkin ja siirtänyt öljyn tyhjään viskipulloon.

kalanmaksalöjypulloa tyhjennetään suppilon kautta viskipulloon
Perheenisän huolimattomuus kalanmaksaöljyn säilytyksessä aiheutti rajun D-vitamiinin yliannostuksen kolmelle nuorelle.

Koulun loppumista juhlinut kolmen nuoren seurue loukkaantui vaikeasti, kun he joivat pojan tarjoamasta pullosta viskiksi luulemaansa nestettä. He selvisivät kalanmaksaöljyn ja D-vitamiinin roimasta yliannostuksesta vammoitta, mutta ryhmälle jouduttiin myöhemmin illalla antamaan ensiapua, koska he pettyivät humalattomuuteensa.

“Ehdin rikkoa kaksi ikkunaa ja hinata naapurimme Leinosen sähköpolkupyörän lipputankoon ennen kuin selvisi, että en ollutkaan kännissä”, juhlinnan aikana syvimmin mielensä pahoittanut Zeke Heikkinen, 16, sanoo.

“Olen elämäni aikana ryypännyt monenlaista viinaa kuten kossua, siideriä ja keskiolutta. Tiesin kyllä, että alkoholijuomat maistuvat pahalta, mutta mitään näin pahaa en ole millloinkaan maistanut”, Jore Karppinen, 15, kertoo.

“Jatkoimme kuitenkin juomista Zeken kanssa, koska hänen tarjoamansa juoma oli niin pahaa, että luulimme, että kyseessä oli jonkun pienpanimon uutuusviski.”

Myös Heikkisen vanhemmat joutuivat kärsimään tilanteesta.

“Sunnuntaiaamuna poika heräsi ensimmäisenä kolistelemaan keittiössä, vaikka tuli todella myöhään kotiin. Tätä se D-vitamiinin yliannostus varmaan teettää”, Aapo Heikkinen, 52, toteaa.

Poliisi on tilanteen suhteen voimaton, mutta kehottaa vanhempia tarkkailemaan vitamiinien säilytystä.

“Alkuperäispakkaus on ainoa tapa välttää tämmöiset vaaratilanteet”, ylikomisario Teppo Kemppainen Kajaanin poliisista ohjeistaa.

Lue Uutissirkuksesta myös:
2.6.2013: Nuori hortoili selvänä kadulla Porvoossa

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 3.6.2016: Pahamaineinen nykynuoriso ei ole niinkuin ennen – “Osataan pitää hauskaa vähän pienemmälläkin viinamäärällä”Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.