Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Nuori hortoili selvänä kadulla Porvoossa

Poliisin arvion mukaan sadat tuhannet koulutyönsä päättymistä juhlineet pojat ja tytöt seurasivat porvoolaisnuoren esimerkkiä eri puolilla maata. Yksin Helsingissä poliisi joutui olemaan takavarikoimatta pisaraakaan viinaa noin 23 000 alaikäiseltä, koska heillä ei ollut sitä hallussaan.

Paikallisen naisen kännykkäotoksesta käy ilmi, että selvin päin hortoillut nuori ei edes kiivennyt katolle tai lyhtypylvääseen.
Paikallisen naisen kännykkäotoksesta käy ilmi, että selvin päin hortoillut nuori ei edes kiivennyt katolle tai lyhtypylvääseen.

16-vuotiaan pojan epäillään kävelleen vahvasti selvänä Porvoon keskustassa Lundinkadulla hieman kello kahdeksan jälkeen lauantai-iltana. Nuoren selvyyden todenpitävyyttä vahvistavat hänen hallussaan olleet kevytlimonadipullo, mopolla ajoon liitetty kypärä ja kortti sekä silminnäkijöiden havainnot askeleista, jotka alustavien arvioiden mukaan johtivat suoraan.

”Hän tuli mäkeä alas kohti kauppakeskusta. Ilmeisesti tarkoituksena oli pyrkiä ostoksille S-markettiin, mutta se oli tuolloin jo kiinni. Tällöin hän kääntyi takaisin ja tuli luokseni”, tilannetta todistanut paikallinen nainen kuvailee.

”Ehdin vastaamaan vain, että tänään on lauantai ja kauppa sulkee ovensa kuudelta. Sitten hän poistui.”

Vielä ei tiedetä, oliko nuorella todella aikomus ostaa jotain vai vain tarkistaa marketin aukioloajat. Poliisi epäilee, että kyseessä oli iltapalaan liittyvä mopojengikeikka, jonka päämääränä oli hankkia sipsiä ja limua.

”Haluan alleviivata, että todennäköisin syin sipsit olisivat tulleet omaan käyttöön. Toisaalta dipin mahdollisuutta ei voida poissulkea”, komisario Rauno Runeberg Itä-Uudenmaan poliisista tarkentaa.

Poistuessaan paikalta nuori näki useita ikätovereitaan kauppakeskuksen edustalla, muttei mennyt heidän kanssaan tupakalle. Lisäksi epäilty jätti räkimättä rakennuksen seinään, joten ainakin nämä kaksi syytä vahvistavat epäilyjä hänen selvyydestään.

”Olosuhteet huomioon ottaen tällainen käytös on poikkeavaa. Porvoolaisuutta ei toistaiseksi ole luokiteltu sairaudeksi, mutta etenkin kotikaupungistaan pois muuttamaan kyenneiden nuorten aikuisten lausunnot ovat osoittaneet sen hankaloittavan monella tapaa lapsen normaalia kehitystä”, arvioi Uutissirkuksen Porvoo- ja nuoruudentrauma-asiantuntija Uolevi Ahonen.

”Toivoa kuitenkin on. Esimerkiksi Etelä-Karjalaan ja Savoon tai edes Sipooseen, ei kuitenkaan Söderkullaan, matkustamisella on saatu aikaan positiivisia tuloksia elämänilon asteittaisesta palautumisesta”, Ahonen arvioi herra ties mistä syystä.

”Silti tapaus tuntuu käsittämättömältä. Äärimmäisen harvoin nuori toimii koulujen päättäjäisviikonloppuna näin vastoin kaikkia ja etenkin median odotuksia.”

Teksti: Minni Hiironen, maakuntakirjeenvaihtaja & Zände Mattila, aluetoimittaja, Etu-Töölö

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 2.6.2013: Koulujen päättymistä on juhlittu rauhallisesti
Kaleva 2.6.2013: Tavallista vähemmän juhlijoita koulujen päättäjäisiltana
Etelä-Saimaa 1.6.2013: Poliisilla superkiireinen iltaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.