Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Lehti julkaisi täysin virheettömän artikkelin

Tommosjärven Sanomien uutisointi nostatti kohun, koska seudun yrittäjien vuosikokousta käsitellyt juttu oli täysin virheetön. Lukijoiden järkytys aiheuttaa pysyviä muutoksia lehden toimitusrutiineihin.

kylänraitilla yksi mopo, yksi polkupyörä ja yksi vino lyhtypylväs
Tommosjärven Sanomien tarjoama uutisointi pysäytti koko kunnan keskustaajaman.

Tommosjärven Sanomien lukijaraatiin valittu nimettömänä pysyttelevä kuntalainen on äimistynyt.

”Luin jutun useampaan kertaan, ja luetutin sen puolisollakin, mutta edes yhtään kirjoitusvirhettä yritysten ja niiden omistajien nimistä ei löytynyt. Päivämäärä, kellonajat ja kokouksessa käsitellyt asiat ja päätökset oli kirjoitettu täysin oikein. Tällaista ei ole koskaan ennen tapahtunut.”

Päätoimittaja Ida-Minna Makkelinen on vastaanottanut runsaasti lukijapalautetta artikkelin johdosta. Lehden toimituksessa ja johtoryhmässä on käyty jutun julkaisuun johtanut toiminta tarkasti läpi. Päätoimittajan mukaan artikkelin syntyyn ja julkaisuun johtanut tapahtumaketju on nyt suurelta osin selvitetty.

“Yrittäjien tiedotuksesta vastaava henkilö lähetti toimitukseemme vuosikokouskutsun hyvissä ajoin. Toimituspalaverissa käsiteltiin asia normaaliin tapaan. Koska kokouspäivälle oli jo kirjattu useita muitakin tapahtumia, yksikään toimittaja ei ehtinyt yrittäjien vuosikokoukseen”, Makkelinen kertoo.

“Kokouksesta saatiin toimitukseen tiedote sähköpostilla kello 21.05. Iltavuorossa ollut toimitusharjoittelija vei sen sellaisenaan verkkosivuillemme ja painettuun lehteen. Edes toimitussihteeri ei lukenut juttua ennen sen julkaisemista.”

Makkelisen mukaan asiasta otetaan opiksi.

”Jatkossa olemme tarkempia siinä, että meille lähetettyjä tiedotteita ei päästetä sellaisenaan läpi. Ainakin otsikko on syytä muuttaa, jotta toimituksen kädenjälki näkyy ja journalistinen vapaus toteutuu lehden toimitustyössä.”

Teksti: Laila-Leea Pikkula, maakuntakirjeenvaihtaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.