Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta, Kotimaa , Uusimmat

Hallitus aikoo muuttaa veden viiniksi

Pääministeri Juha Sipilän (ps) hallituksen yksivuotisen Via Dolorosan kunniaksi hallituspuolueet saivat ensi vaiheessa sovituksi galluphyvitykset alkoholin jakeluun.

vesihanasta valuu punaista nestettä viinilasiin
Vesijohtoveden muuttaminen viiniksi lisäisi hallituksen mukaan maamme kilpailukykyä ja houkuttelevuutta.

Myöhemmin myös kaikki vesijohtoverkossa virtaava vesi muutetaan viiniksi, mikäli kunnallisvaalien kannatusprosentit osoittavat siihen tarvetta.

Perussuomalaiset (ps) sai 5,5 prosentin oluet ja lonkerot lähikauppoihin ja kioskeihin korvauksena gallupien putoamisesta alle kriittisen rajan kaikissa kevään kyselyissä. On mahdollista, että hallitus palaa alkoholiprosentteihin, jos kannatuslukemat entisestäänkin laskevat.

Myös kokoomuksen (ps) galluplukemat ovat olleet lamalukemissa ja puolue yrittikin saada lähikaupoissa myytävien alkoholijuomien prosentit aina 15:een, jota pidetään kesäkuussa valittavan puheenjohtajan kipukynnyksenä. Mikäli kokoomuksen prosentit uuden puheenjohtajan aikana eivät lähde nousuun, joutuu hallitus sallimaan kalliiden konjakkien ja viskien myynnin lähikaupoissa, kioskeissa ja asiamiesposteissa.

Kysyimme asiasta perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulalta (kesk): kun kotiin myytävän oluen prosentti nousee, niin onko se pois kaljajuottoloiden myynnistä ja sitä kautta tuhansista työpaikoista?

“Ei tietenkään ole pois mistään. Kyllä jokainen valistunut ja vastuullinen käyttäjä tietää, että jos kotiryyppäämistä helpotetaan, niin se lisää myös ravintolamyyntiä. Tämän ovat monet dosentit ja tilastot osoittaneet jo keskioluen vapauttamisesta asti. Tämä on sitä opposition älytöntä pelottelua”, ministeri jyrisee.

Eikö myynnin vapauttaminen ja prosenttien lisääminen ole omiaan lisäämään lääkäri- ja hälytyspalvelujen tarvetta?

“Kun kotiryyppääminen lisääntyy, niin tietenkin ravintola- ja katutappelut vähenevät. Tätä kautta voimme jopa radikaalilla tavalla vähentää poliisien (ps) ja päivystyspoliklinikoiden (sd) työmäärää. Tämähän nyt on päivän selvää”.

Entä maksakirroosit ja haimatulehdukset? Onko sote-palveluissa ja sairaaloiden päivystyksissä varauduttu tähän?

“Maksakirroosit syntyvät pitkässä juoksussa. Ei niihin tarvita mitään päivystystä, koska jokainen tietää, että saattohoitoon on aikaa useita vuosia. Mehän olemme jo perustaneet työryhmän, jonka tarkoituksena on suunnitella innovatiivinen koulutusprojekti, jossa työterveyshenkilökunnasta koulutetaan kirroosipraktikoita jokaiseen kääpiökuntaan (kesk) ja lähiöön (ps)”, ministeri Rehula kiteyttää.

Uutissirkuksen aamuyöllä yökerhon narikan liepeillä saamien tietojen mukaan hallitus on valmis nostamaan vesijohtoveden alkoholipitoisuuden sataan prosenttiin vielä tämän vaalikauden aikana, mikäli hallituspuolueiden kannatus ei muutoin nouse.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 24.5.2016: A-klinikan ylilääkäri: Alkoholiuudistuksen haittoja vähätelty tarkoituksella – Viinien vapauttaminen ruokakauppaan olisi ollut virhe
Kainuun Sanomat 22.5.2016: Hallitus sallimassa viinan myymisen velaksi ja osamaksulla – ”Voisi toimia yökerhoissa”
HS 19.5.2016: Keskusta taipui alkoholilain remonttiin: Vahvat lonkerot ja nelosoluet tulevat maitokauppaanTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.