Press "Enter" to skip to content

Talous

Työriitasovittelijan kohtelu tyrmistytti matalapalkkaisia

Matalapalkka-aloja edustava ammattiliitto aikoo viedä valtakunnansovittelijan työnantajapuolelta saaman erityiskohtelun poliisitutkintaan. Sovittelijan epäillään saaneen erityiskohtelua työriidan kestäessä.

Matalapalkka-alojen edustajat epäilevät, että työnantaja on yrittänyt vaikuttaa valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen ratkaisuihin kyseenalaisin keinoin neuvottelupöydän ulkopuolella. Edustajat ovat esittäneet, että heidän työriitansa sovittelija vaihdetaan ja että poliisi ryhtyisi tutkimaan asiaa.

Työnantajan epäillään muiden muassa sanoneen Saloniukselle päivää neuvotteluhuoneen ovella. Neuvottelijoiden mukaan on myös vahvaa näyttöä siitä, että työntaja olisi hymyillyt tervehtiessään Saloniusta.

Salonius on sovitellut liikennelentäjäliiton ja palvelualojen toimialaliiton sekä Finnairin työehtosopimuskiistaa. Uudesta Finnairin lentäjien työehtosopimuksesta on neuvoteltu marraskuusta lähtien.

Suomen liikennelentäjäliitto kuuluu Suomen johtaviin matalapalkka-alojen työntekijöitä edustaviin ammattiliittoihin. Sen siipien suojassa on yli 700 Finnairilla työskentelevää lentokoneenkuljettajaa.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.