Press "Enter" to skip to content

Uusimmat , Vierasmaa

Ruotsista löytyi maailman vanhin joulupukkiin uskova ihminen

Ruotsin Karlsborgissa asuva 104-vuotias Lisbet Larsson sanoo nuorempana kärsineensä jopa työpaikkakiusaamisesta katsomuksensa vuoksi.

joulupukki istuu, tausta musta
Joulupukki Karlsborgissa. Kromogeeninen värvedos, 15 x 10 cm. © Uolevi Ahonen. Myytävänä toimituksessamme hintaan 1499 euroa + alv 24%.

Kulttuuriantropologit löysivät Larssonin Tukholman ulkopuolisille asuinseuduille tekemässään rutiiniluonteisessa tarkastuksessa.

Entinen ennätys on Norjan Telemarkista, josta kirjattu varma havainto on vuodelta 1602. Tällöin kalastaja Sigmund Olavsson, 103, oli joutua roviolle, mutta ei missään vaiheessa luopunut uskostaan “julgebbeniin”, kuten hän itse asian ilmaisee.

Vasta kolmantena sinnittelee Suomi. Pirteä Ville Laine, 102, asuu 79-vuotiaan tyttärensä kanssa Pirkanmaalla.

“Kyä joulupukki on täällä meirän kylälläkin vielä liikuskellu. Viime jouluna heitti tosta kammarin ovesta syliini koknakkipullonkin”, hyväkuntoinen Laine sanoo.

Tiedemiehet, kyläyhdistykset ja Suomi-brändin kehittämistiimit ovat erittäin kiinnostuneita uusista havainnoista, joista voi ilmoittaa virka-aikana Twitterissä tai Facebookissa tai puhelimitse lähimmän lehden toimitukseen.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muualla:
SS 19.12.2012: Lapsen kuuluu keksiä itse totuus joulupukista
Lapin AMK: Päättyneet hankkeet: Joulupukki- ja seremoniamestarikoulutusTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.