Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri , Uusimmat

Matkustajan viereen istui toinen matkustaja

Tapaus sattui täydessä työmatkajunassa Helsingin ja Tampereen välillä. Kukaan junan muista matkustajista ei puuttunut tapahtumien kulkuun.

junassa on kaksi vapaata istuinta
Arkistokuvamme työmatkajunassa oli mahdollista istuutua paitsi toisen matkustajan viereen myös häntä vinosti vastapäätä.

“Tapani mukaan olin istuutunut ikkunapaikalle heti lähtöasemalla, avannut käytäväpaikan pöydän ja asettanut sille termospulloni, eväsleipäni ja aamun lehden”, tilanteessa vaikeasti loukkaantunut Pia-Riitta Silvennoinen kertoo.

“Vaikka olin levittänyt takkini käytäväpaikalle ja tuijotin koko junan pysähdyksen ajan hievahtamatta kolmen metrin päässä näkynyttä rakennustyömaan aitaa, eräs matkustaja pysähtyi viereeni ja tiedusteli, oliko vieruspenkkini vapaana.”

“Sanoin aivan selkeästi ikkunanpuitteelle ‘mnjääh’, mutta tästä huolimatta matkustaja heitti salkkunsa matkatavarahyllylle ja jäi seisomaan istuimeni viereen käytävälle.”

Kestettyään uhkaavaa tilannetta yksitoista minuuttia Silvennoinen luovutti ja siirsi tavaransa pois vierestään. Vaikka Tikkurilasta kyytiin noussut matkustaja saikin näin istumapaikan, tämän häikäilemätön toiminta ei päättynyt.

“Istuutuessaan hän yritti ottaa minuun katsekontaktia ja sanoi ‘kiitos’ kovalla äänellä”.

Eniten Silvennoinen yllättyi muiden saman työmatkavaunun kiintiöpaikoilla istuneiden piittaamattomuudesta. Yksikään matkustaja ei hänen mukaansa reagoinut tilanteeseen mitenkään.

Silvennoinen on jo ottanut yhteyttä sekä VR-yhtymään että liikenneministeriöön. Ministeriö kertoo suhtautuvansa tilanteeseen erittäin vakavasti ja lakkauttavansa mahdollisimman pian kaikki sellaiset työmatkajunavuorot, joissa yhdenkään matkustajan viereen jää tyhjä istuin.

VR:llä on useimmissa junissa sekä pääradalla että Turun radalla kausilipulla matkustavien työmatkalaisten kiintiöpaikkoja, joihin ei voi tehdä varausta etukäteen.

Lue Uutissirkuksesta myös:
2.10.2014: Työmatkalainen puhui vierustoverilleen
25.11.2013: Bussistanoususovellus helpottaa matkantekoaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.