Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Bussistanoususovellus helpottaa matkantekoa

Tuore älypuhelinohjelma hakee käytävän puolella istuvan matkustajan yhteystiedot ja lähettää hänelle viestin ikkunapenkkiläisen halusta jäädä pois seuraavalla pysäkillä.

Uusimman älypuhelinteknologian avulla käytäväpaikalla istuva matkustaja saa tiedon ikkunapenkkiläisen poisnousuaikeista täysin ilman sanallista kommunikointia.
Uusimman älypuhelinteknologian avulla käytäväpaikalla istuva matkustaja saa tiedon ikkunapenkkiläisen poisnousuaikeista täysin ilman sanallista kommunikointia.

Tuttu tilanne linja-autossa: viereesi on istahtunut ihminen, joka ei ymmärrä sanattomia viestejäsi siitä, että haluaisit poistua bussista. Tämä ongelma postanunee kokonaan, jos Helsinkiin vastikään muuttaneen Jukkis “Jukkapekka” Mäkisen ohjelmisto tulee pakolliseksi kaikille joukkoliikenteen käyttäjille.

“Eräänkin kerran jouduin matkustamaan Ruskeasuolle saakka, kun vierustoverini ei jäänytkään pois samalla töölöläisellä pysäkillä kuin missä minun oli tarkoitus jäädä”, Mäkinen kertaa ohjelmistonsa syntyhistoriaa.

Ohjelmisto tunnistaa vieressä istuvan henkilön älypuhelimen tai tietokoneen ja pyrkii lähettämään hänelle kaikilla mahdollisilla tavoilla viestin siitä, että vierustoveri aikoo jäädä pois.

Jotta ohjelmisto toimii moitteettomasti, busseihin asennetaan alkuvaiheessa sormenjälkiskannerit, jonka kautta kaikki matkustajat tunnistautuvat penkille istuuduttuaan. Ohjelmisto noutaa tunnistuksen jälkeen vierustoverin yhteystiedot kuten sähköpostin, puhelinnumeron ja some-profiilit ja viestii hänelle niiden kautta.

“Sormenjälkitunnistus on toki vain välivaihe. Kunhan synnytyslaitoksella aletaan asentaa jokaiseen vauvaan tunnistesiru, menetelmä yksinkertaistuu huomattavasti, koska aplikaatio tunnistaa vierustoverin hänen sirustaan”, Mäkinen sanoo ja kertoo kokeilleensa uutta palvelua jo omalla koirallaan.

“Tästä voi hyvinkin tulla Suomelle uusi Nokia, Pirkkala tai Ylöjärvi”, kiteyttää Suomen enkelisijoittajien keskusliiton toiminnanjohtaja Mika Virtasenperä, joka on sijoittanut Mäkisen bussistanoususovellukseen jo lähes 700 000 euroa.

Lue Uutissirkuksesta myös:
5.3.2013: Kerrostaloasukas joutui katsekontaktiin Vantaalla
7.3.2009: Bussinkuljettaja puhui matkustajille

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 25.11.2013: Älynysse houkuttelee bussimatkustajia ideoimaan parempia kyytejäTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.