Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Bussinkuljettaja puhui matkustajille

bussi 62 Vantaalla vuonna 2009
Kuljettajan tilalle tullut iltavuorolainen onnistui hillitsemään matkustajien orastavan vuorovaikutuksen omalla käyttäytymisellään.

Pääkaupunkiseudulla työskentelevä bussinkuljettaja on toivottanut matkustajilleen hyvää viikonloppua. Vantaan Hakunilassa perjantaina sattuneessa keskustelutilanteessa vältyttiin henkilövahingoilta.

Kuljettaja puhui, kun hän työvuoron vaihtuessa poistui bussista 62 Hakunilan linja-autovarikon pysäkillä Vantaalla. Useat silminäkijät vahvistavat hänen ottaneen matkustajiin myös katsekontaktin.

Vuorovaikutus pääsi etenemään niin pitkälle, että ainakin kolme matkustajaa vastasi kuljettajan toivotukseen. Uhkaava tilanne laukesi, kun kuljettaja astui autosta pois ja hänen tilalleen nousi samalla ovenavauksella uusi työntekijä.

Autossa matkustaneen naisen mukaan uusi kuljettaja onnistui toiminnallaan suitsimaan kyydissä istuneiden orastavan puheliaisuuden. “Hän ohjasi autoa ja tuijotti pysäkeillä kojelautaa suu suljettuna silloinkin kun myi lippuja”, linjalla 62 päivittäin työmatkansa taittava nainen sanoo.

“Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV:n pitäisi kuitenkin varmuuden vuoksi harkita metroautomaation kehittämistä myös bussiliikenteeseen Jos bussissa ei olisi lainkaan kuljettajaa, matkustaja voisi olla varma, ettei häntä katsota silmiin tai puhutella hänen astuessaan linja-autoon.”

Pääkaupunkiseudun bussinkuljettajien tiedetään aiemmin jutelleen matkustajalle kerran. Tämä tapahtui 1960-luvulla kuljettajan hillitessä kyytiin nousseen matkustajan käyttäytymistä. Kun matkustaja oli sanonut kuljettajalle huomenta, kuljettaja oli vastannut, että “täällä ei ole tapana tervehtiä”.

Edit:
Aiheesta muissa aviiseissa seitsemän vuotta myöhemmin:
HS 7.3.2016: Moi vai ei? HS:n testissä vain 36 bussimatkustajaa yli 250:sta tervehti kuljettajaa ääneenTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.