Press "Enter" to skip to content

Politiikka, Talous , Uusimmat

Hallitus suitsii veronkiertoa

Karkki- ja jätskiveron kiertäminen muuttuu mahdottomaksi, koska hallitus poistaa ne. Asian toi esiin valtiovarainministeri Alexander Stubb (ps) voimakkaassa puheenvuorossaan ensi vuoden tulo- ja menoarvion lähetekeskustelussa eduskunnassa.

jäätelöannos näkkileipäkoristein
Kuluttajat ovat yrittäneet vuosien varrella kiertää makeisveroa mitä moninaisimmin keinoin. Arkistokuvamme tapauksessa nonparellit ja toffeepalat on korvattu näkkileivällä.

Vero poistuu vuoden 2017 alussa. Alennus ulotetaan Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi koskemaan mahdollisesti myös köyhimpien ostamia jäätelölaatuja (lidl).

Eduskunnassa käydyssä ajoittain kiivaassakin keskustelussa pääministeri Juha Sipilän (ps) sanoma oli, että vähemmällä on saatava enemmän aikaan. Lasten, nuorten, pienipalkkaisten ja eläkeläisten on ostettava vähemmän halpoja kulutushyödykkeitä kuten ruokaa ja kurahaalareita, jolloin kalliiden hyödykkeiden kulutus alkaa vetää.

“Tällöin myös tulotilastojen alimpaan desiiliin kuuluvien loikat alkavat pakostakin pidentyä”, Sipilä sanoi.

Samassa tilaisuudessa Juha Sipilä uudisti arvionsa siitä, että Suomi tuhoutuu, jos kaikki eivät nyt tee kuten hän sanoo. Myös Uutissirkuksen kasvu- ja kuihduttamisasiantuntija Uolevi Ahonen on samoilla linjoilla.

“Kun vienti vetää ja kotimainen halpuutuskysyntä tökkii, niin se tarkoittaa lisää säästynyttä ostovoimaa, joka taas tarkoittaa lisää vientiä, joka tarkoittaa lisää innovointia, keksintöjä ja patentteja, joka taas tarkoittaa lisää työpaikkoja teollisuuteen, joka taas mahdollistaa sen, että yhä useammat ihmiset pääsevät päivärahaleikkausten piiristä palkkaleikkausten piiriin, joka taas mahdollistaa isänmaan edun yhä suurempana osinkovirtana”, hän toteaa.

Juuri julkistetussa maailman talousfoorumin WEF:n kilpailukykyvertailussa Suomi on pudonnut sijalta 4 sijalle 8. Suomen edellä ovat Sveitsi, Singapore, Yhdysvallat, Saksa, Hollanti, Japani ja Hongkong. Suomi arvioitiin edelleen parhaaksi Pohjoismaaksi ja koko Euroopan maista vain Sveitsi, Saksa ja Hollanti ovat tehneet kilpailukykyloikkia Suomen edellä.

“Suomi-kuvaan maailmalla vaikuttaa eniten se, että Euroopan talouden mallioppilaasta on tullut Euroopan sairas mies”, Juha Sipilä tiedotti.

Leikkaushoitoja ja kasvuhormoneja muissa aviiseissa:
Yle 29.9.2015: Jäätelölitran hinnasta lähtee 50 senttiä, suklaalevystä 20 senttiä
HS 29.9.2015 Suora lähetys: Sipilä lupasi lakkautettavan junaliikenteen tilalle parempia palveluja – eduskunta vääntää ensi vuoden budjettia
TS 29.9.2015: Suomi putosi kilpailukykyvertailussa

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.