Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Mies pelasti naapurinsa kinkkuvalmisteelta

Kinkkuvalmisteen maku vaihtelee suunnilleen lauantaimakkaran ja aaltopahvin välimaastossa.

Keravalainen mies havaitsi myöhään keskiviikon vastaisena yönä syöneensä kinkkuvalmistetta. Hän soitti itse pelastuslaitoksen paikalle ennen kuin makutottumus ehti levitä hänen naapurustoonsa.

Palokunta kävi tarjoilemassa miehelle ja hänen naapureillensa oikeaa sataprosenttista sianlihakinkkua. Ainakin kaksi muuta talossa yksin asunutta miestä oli jo ehtinyt hankkia pikkukinkkuvalmisteen nimellä myydyn tuotteen jääkaappiinsa.

Päivystävä palomestari Aimo Ähkyntausta kiittelee miehen ripeää toimintaa. Hänen mukaansa useidenkin lihanjalostajien joulukuussa myymät kinkkuvalmisteet voivat pahimmillaan rapauttaa suomalaisten lihansyönnin kokonaan.

“Kinkkuvalmisteessa voi olla alle 70 prosenttia sianlihaa. Loppu on soijaproteiinivalmistetta ja kasvikuitua ja maku sen mukainen: jotain aaltopahvin ja lauantaimakkaran väliltä”, Ähkyntausta painottaa.

“Jos tällaista joutuu syömään useamman kerran, niin porkkanat, salaatit ja idutkin alkavat vaikuttaa kelpo ravinnolta ja mihin silloin voi ajautuakaan heteroseksuaalisten henkilöautoilevien lihansyöjämiesten muodostama nykyinen kansanvaltainen yhteiskuntajärjestelmämme”, palomestari kysyy ja peräänkuuluttaa erityisesti isien, äitien ja sinkkunaisten vastuuta.

“Jonkunhan lapsille ja yksin eläville miehille täytyy kertoa kinkun ja kinkkuvalmisteen välisestä erosta.”

Mies oli ostanut kinkkuvalmisteen paikallisesta marketista luullen sitä kinkuksi. Hänen mukaansa tuotteen suojamuovissa luki isolla tekstillä “kypsä viljapossun pikkukinkku” ja sen alla pienemmin kirjaimin sana “valmiste”.

“Tuotteen maku tuntui ensin vähän oudolta, mutta kun laitoin leikkaamani viipaleen päälle kaksi senttiä sinappia, pidin siitä. Kun katsoin itseäni peilistä, aloin epäillä, että jotain tässä nyt on vialla”, mies kiteyttää.

Ruokahuolia muissa aviiseissa juttumme julkaisun jälkeen:
ESS 20.12.2011: Moni kinkku päältä kaunis, mutta sisältä silkkaa vettä

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.