Press "Enter" to skip to content

Talous

Verohallinto vammautti pienyrittäjän Pakilassa

Vantaalainen kuljetusalan yrittäjä jäi kiinni verovelvoitteidensa hoitamisesta tänä aamuna Pakilan Teboilin kahviossa. Vaillinainen kirjanpito pelasti hänet vakavammilta vammoilta.

Verotodistus kertoo, että yrittäjä on hoitanut maksunsa.
Alaisen havaitsema verottajan kirje kertoi, että pienyrittäjä oli huolehtinut veroistaan ja niihin liittyvistä ilmoituksistaan viimeisten 12 kuukauden aikana.

Toiminimellä itsenäisenä yrittäjänä työskentelevä mies oli jo useita vuosia korostanut vähättelevänsä verottajaa kaikin mahdollisin tavoin. Hänen aamukahviseurueensa oli monesti taputtanut häntä riehakkaasti selkään oivallisia veromielipiteitä kuultuaan.

Tänä aamuna samaan pöytään osunut alainen paljasti nähneensä yrittäjän pöydällä verohallinnon kirjeen, joka sisälsi todistuksen verojen maksamisesta.

“Yllämainitulla asiakkaalla ei ole veroja ja/tai maksuja suorittamatta”, alainen siteerasi eilen havaitsemaansa viestiä.

Pienyrittäjä onnistui pelastautumaan jäätävältä hiljaisuudelta ja muutoinkin uhkaavalta tilanteelta ryhtymällä pikaisesti esittelemään kahdenkertaista kirjanpitoaan.

“Tämä tonnin kuitti menee tilitoimiston kautta kirjanpitoon ja nämä kuusi kahden tonnin kuittia minun lompakkooni”, mies korosti näyttäen kahden tuhannen euron kuitteja, joista puuttui muiden muassa juokseva numerointi, ALV-erittely ja muutamia muita pikkuasioita kuten laskuttavan yrityksen nimi ja Y-tunnus.

“On se sitten ihme kyykyttämistä, kun täysin pyytämättä lähetetyillä todistuksilla minua vammauttavat ja niitä siellä verohallinnossa minun verovaroillani rustaavat”, mies sanoi ja onnistui jo herättämään lieviä naurahduksia.

Kun pienyrittäjä oli vielä lyönyt pöytään vastikään maksamansa pakollisen eläkevakuutuksen asiakirjat, koko seurue päätti edelleen pysytellä hänen ystävänään, kolleganaan ja asiakkaanaan.

“Mitättömimmän mahdollisen summan olen ilmoittanut työtulokseni joka vuosi, tällä kertaa 7430,59 euroa, mies korosti ja siirtyi päivän töihinsä ennen kuin maksoi huoltoaseman pihamaalla käteisellä alaisensa kuluvan viikon palkan.

Lue Uutissirkuksesta myös:
5.9.2013: Mies pettyi yrittämiseen Espoon Otaniemessä
27.3.2013: Poliisihallitus säikäytti kirjeellään johtajaaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.