Press "Enter" to skip to content

Talous

Finnair suunnittelee kuljettajarahastusta

Lentoyhtiö Finnair aikoo irtisanoa koko matkustamohenkilökuntansa, koska sen palkkakustannukset syöksevät yhtiön perikatoon. Samalla yhtiö luopuu kaikista maatoiminnoistaan.

Jos matkustaja ostaa kahvinsa kioskilta ja lentokoneenkuljettaja tarkistaa hänen lippunsa, Finnairin talous elpyy.
Jos matkustaja ostaa kahvinsa kioskilta ja lentokoneenkuljettaja tarkistaa hänen lippunsa, Finnairin talous elpyy.

“Kuljettajarahastuksesta on saatu hyviä kokemuksia bussiliikenteessä jo useiden vuosikymmenten ajan”, Uutissirkuksen palkitsemis- ja kyykyttämisasiantuntija Uolevi Ahonen arvioi.

“Tässäkin juuri äsken bussinkuljettaja nosteli rahtia auton tavaratilaan, nousi kyytiin ja myi matkustajille sen jälkeen liput”, Forssan linja-autoasemalta tavoittamamme Ahonen kuvailee.

Finnairin lentokoneenkuljettajat suhtautuvat hankkeeseen varovaisen myönteisesti. Asiantuntija Ahosen näkemykset ovat lähellä lentokoneenkuljettajien mielipiteitä.

“Rahastushan tarkoittaa käytännössä matkustajan netistä ostaman lipun leimaamista tai sen kulman repäisemistä. Tietenkin rahastus- ja rahtityön tuoma lisätaakka pitää korvata mahdollisimman kannustavin prosenttikorotuksin.”

Lentokoneenkuljettajien palkat ovat perinteisesti olleet matkustamohenkilökuntaa korkeammat, koska he ovat miehiä. Osa Finnairin johdosta ansaitsee jopa lentäjiä enemmän, mutta heitä on jo rangaistu ankarammin kuin ketään koskaan: he joutuvat tulevaisuudessa tyytymään aiempaa pienempikokoisempiin työsuhdeautoihin.

Lentäviä lauseita muissa aviiseissa:
HS 1.10.2013: Finnair kiistää rikkureiden värväämisen Espanjasta
SLSY: Finnairin toimet Espanjassa espanjalaisen kollegamme silmin
Yle 29.9.2013: Hautala kehottaa Finnairin työntekijöitä tinkimään eduista, jotta työt säilyvät
Taloussanomat 23.8.2013: HS: Finnair lähetti säästökirjasen: “tuntuu painostukselta”
KL 19.8.2013: Finnair palkkaa 200 lentoemäntää Espanjasta

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.