Press "Enter" to skip to content

Talous

Nokia-asiantuntijat pettyivät Nokiaan

Lähes 329 000 suomalaisen Nokia-asiantuntijan elämä jäi aamulla tyhjän päälle, mutta heille on onnistuttu järjestämään alustavaa vierihoitoa netin keskustelupalstoilla.

Puolitangossa on lippu
Nokia-asiantuntemukseensa luottanut Nokia-asiantuntija Markku Korsumäki antoi tunnelmiensa näkyä myös kotipihassaan.

Tuoreet Nokia-uutiset muuttivat muiden muassa heinolalaisen Veli-Pekka Kohkaisen elämän täysin. Yksin viime vuonna hän ehti esittää 619 toisistaan poikkeavaa mielipidettä Nokian johdosta ja yhtiön tekemistä ratkaisuista.

“Pettymysten pettymys! En tiedä Nokian verkko- tai karttapisneksistä mitään, ja nyt en sitten yhtäkkiä voikaan olla mitään mieltä niitten matkapuhelinyksiköstä, vaikka en minä kyllä siitäkään paljon ole tietänyt”, Kohkainen sanoo.

“Olen jo twiitannut, että Elop oli surkea, että Kallasvuo vei Nokian väärään suuntaan, että Ollilan jästipäisyys johti siihen, missä nyt ollaan, että Isokalliossa ei kyllä ollut mitään hurraamista, että Vuorilehto ja Kairamo pohjustivat omalta osaltaan tätä kaikkea ja että Westerlundin Björn oli kyllä tuossa joukossa ainoa, joka, joka, jonka tuota…”

“Sukunimi oli ruotsinkielinen?”

“Niin, niin juuri. Tuota ongelmaa en olekaan vielä käsitellyt.”

Nokian tulevaisuus
oli tiedossa jo pitkään

Tampereen Laukontorilta tavoittamamme entiset Nokia-asiantuntijat Ismo Yli-Mäkinen ja Markku Korsulehto ennustivat Nokian kohtalon jo kauan sitten, mutta miesten sanojen mukaan edes oma perhe ei uskonut heidän näkemyksiinsä.

“Minä sanoin kyllä jo vuonna 2002, että jonain päivänä Nokiaa ei nykymuodossaan enää ole”, Yli-Mäkinen korostaa.

“Vaan minäpä olin se, joka sanoin jo vuonna 1989, että ensi vuosikymmenellä eli 1990-luvulla Nokiaa ei nykymuodossaan enää ole, painottaa kumisaappaisiin pukeutunut Korsulehto.

“Mannerheim oli ainoa, joka hahmotti tilanteen. Hän oli toiseksi suurin merkitsijä Nokia Aktiebolagetin annissa vuonna 1900, mutta irtautui yhtiöstä jo neljän vuoden jälkeen”, Korsulehto sanoo ja harmittelee, ettei hän itse vieläkään ole seurannut marsalkan esimerkkiä ja luopunut tammikuussa 2000 ostamastaan Nokia-potista.

Kriisistä avain asiantuntemuksen
uusien suuntien etsintään

Nokian matkapuhelintoimintojen myynnistä nopeimmin ehti toipua espoolainen Velijukka Ojantaka, joka aikoo tulevaisuudessa hajauttaa kahvipöydässä, baarissa, Facebookissa ja Twitterissä esittämänsä asiantuntijalausunnot kolmeen suomalaisyhtiöön.

“Rovio, UPM ja Sampo ovat kaikki erittäin ongelmallisessa tilanteessa”, Ojantaka hahmotteli lyijykynällä vielä julkaisematonta twiittiään pankkiautomaattikuitin taakse.

“Mikael Hedin ratkaisut Angry Birdsin kanssa ovat olleet pitkälti virheellisiä”, Ojantaka jatkaa ensi viikon tärkeimmän twiittinsä harjoittelua.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yleensä heti avaussivulla

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.