Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Ruoka, juoma, meno muu

3D-ruokatulostimet ilahduttavat grillaajia

Tuttu ongelma: makkarat loppuvat ja kauppa on kiinni tai etäällä. Pitkinä kesäiltoina olisikin käyttöä laitteelle, jolla pystyisi hankkimaan lisää grillattavaa helposti ja nopeasti.

Toisinaan makkarat saattavat loppua jo ennen kuin grillissä on kunnon hiiillos. Grillimakkaran 3D-tulostaminen poistaa tämänkin pulman.
Toisinaan makkarat saattavat loppua jo ennen kuin grillissä on kunnon hiiillos. Grillimakkaran 3D-tulostaminen poistaa tämänkin pulman.

Pulma on pian muisto vain, sillä Päijäthämeen parvekegrillaajien keskusyhdistys on ryhtynyt rahoittamaan tutkimustyötä, jossa kehitetään makkaranvalmistukseen kykenevää 3D-tulostinta. Tavoitteena on, että parveke- mökki- ja takapihagrillaajat voisivat jonain päivänä herkutella 3D-tulostetulla grillimakkaralla.

Laitteen kehitystyöhön osallistuva Uutissirkuksen hiilihydraatti- ja normaalipainoisuusasiantuntija Uolevi Ahonen arvioi, että 3D-tulostinlaite löytyy jokaiselta parvekkeelta tai kesämökiltä joskus tulevaisuudessa.

Käytännössä laite valmistaisi grillimakkaraa pötkön kerrallaan. Tulostimeen kytkettäisiin jauho- ja nestekasetteja, jotka sisältäisivät hiilihydraatteja, rasvoja ja vettä.

“Mitä enemmän tulostaja käyttäisi jauhoja, sitä edullisemmaksi hänen grillaamiensa makkaroiden yksikköhinta muodostuisi”, Ahonen iloitsee.

Ruokatulostimen pallogrillin muotoisen prototyypin tulostamista suunnitellaan parhaillaan. Hankkeen tuloksia ei nähtäne vielä kuluvan vuosikymmenen aikana, koska tällä hetkellä suurin osa maailman kolmiulotteisen tulostamisen kehittämisresursseista suunnataan aseiden printtausnopeuden ja -laadun parantamiseen.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 22.5.2013: Nasa tahtoo tulostaa pizzaa astronauteille

Lue Uutissirkuksesta myös:
6.2.2013: Nelosolut vesihanoissa puolittaisi olutrallin ulkomailta

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.