Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

PTT: Nelosolut vesihanoissa puolittaisi olutrallin ulkomailta

Pellervon taloustutkimuksen mukaan vesijohtoveden korvaaminen nelosoluella puolittaisi oluen matkustajatuonnin. Oluen jakelun parantaminen on välttämätöntä, jotta sen jakelu paranisi.

Nelosoluen markkinaosuus lisääntyisi kohisten ja vaahdoten, jos sen jakeluun käytettäisiin vesijohtoverkostoa.

PTT on laskenut, että nelosoluen jakelun siirtäminen vesijohtoihin ja laskutuksen antaminen vähittäiskaupoille laskisi oluen hintaa jopa neljänneksellä. PTT arvelee, että halvemman hinnan ansiosta A-oluen kulutus nousisi nykyisestä kahdesta prosentista kohisten, kuohuten ja vaahdoten.

PTT:n mukaan Suomi on tuhoutumaisillaan, koska matkustajatuonnin vuoksi valtiolta jää tällä hetkellä saamatta verotuloja reilut 330 miljoonaa euroa.

Panimoliitto ja Päivittäistavarakauppa ry. ovat jo pitkään olleet huolissaan siitä, että moni suomalainen alkoholisoituu ulkomailta ostetulla oluella tai väkevillä juomilla, mikä ohjaa alkoholisoitumisesta syntyvän kassavirran muualle kuin suomalaiselle juomateollisuudelle ja kaupalle.

Tällä hetkellä moni maamme asukas joutuu hankkimaan nelosoluensa Alkosta tai Tallinnasta ja kolmosoluensakin vuoksi kävelemään jopa pääkaupunkiseudun tiheimmin asutuilla alueilla useita satoja metrejä.

Viinan saatavuus kuohuttaa myös muissa aviiseissa:
Yle 6.2.2013: Yle: PTT: Nelosolut ruokakaupoissa puolittaisi olutrallin ulkomailta
Yle 31.1.2013: Aamuanniskelun kieltäminen olisi kova kolaus brunssikulttuurille

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.