Press "Enter" to skip to content

Talous , Teknologia

Turkulaismies tarjoaa halvan vaihtoehdon jätevoimalalle

Lounaissuomalaiset jätehuoltoyhtiöt säästävät kymmeniä miljoonia, mikäli ne hyväksyvät roskisdyykkari Pertti J. Samppalinnan yhteistyötarjouksen.

Harvoin on turkulainen roskisdyykkari Pertti J. Samppalinna kohdannut jätekatosta tai roskalavaa, jonka antimia ei voisi kierrättää tai muuttaa energiaksi.
Harvoin on turkulainen roskisdyykkari Pertti J. Samppalinna kohdannut jätekatosta tai roskalavaa, jonka antimia ei voisi kierrättää, syödä tai muuttaa muulla tavoin energiaksi.

Samppalinnalla on reilun kahden vuosikymmenen kokemus yhdyskuntajätteiden kierrätyksestä ja energiahyödyntämisestä. Hän on löytänyt roskalavalta muiden muassa sohvansa, väritelevisionsa, kahvinkeittimensä, polkupyöränsä, hanurinsa ja vaimonsa.

“Kun olin eräänä iltana kiipeämässä penkomaan Häränajajanpolun lähistöllä ollutta roskalavaa, niin jäin ihmettelemään, että mitenkäs sieltä laidan yli on juuri kohoamassa ompelukone, mutta sitten havaitsin, että sieltähän kapuaa koneen perässä kokonainen nainen”, Samppalinna kuvailee.

Sisustuksen ja käyttöesineiden
lisäksi myös puhdasta energiaa

Tulevan omakotitalonsa lämmittämistä varten Samppalinna on varastoinut parvekkeensa lähes täyteen roskien joukosta löytämäänsä puhdasta puutavaraa ja tyhjiä maitotölkkejä.

Talvisaikaan innostus jätteiden energiahyödyntämiseen näkyy Samppalinnan ruokapöydässäkin.

“Markettien roskalaatikot ovat ekologisia pakastimia. Kuskaisin sieltä kokolihaa ja leikkeleitä perheeni ravinnoksi enemmänkin, mutta varsinkin isot kaupat pyrkivät sulkemaan jätesäiliönsä lukkojen taakse”, Samppalinna toteaa.

Neljännesvuosisadan sopimuksella
näppärästi lisätienestejä

Aiemmin Samppalinna on ansainnut elantoaan muiden muassa kuittaamalla EU:lta palkkioita siitä, että hän kestää hylkeitä.

“Hylkeensietopalkkiot ovat kuitenkin sen verran pieniä, että perheelliselle miehelle 25 vuoden sopimus Lounais-Suomen jätehuollon hoitamisesta toisi sopivasti sivutienestiä.”

Samppalinnan mukaan hän voisi työllistää jätehuoltosopimuksensa turvin jopa parisataa roskisdyykkaria. Turun Seudun Jätehuolto, Loimi-Hämeen Jätehuolto, Rauman Seudun Jätehuoltolaitos, Rouskis ja Hallavaara Oy aikovat löytää kilpailutuksellaan alueen yhdyskuntajätteille hyödyntäjän vielä kuluvan vuoden aikana.

Aiheesta muissa aviiseissa, blogeissa ja keskusteluissa:
TS 15.5.2013: Lounais-Suomi etsii jätteiden hyödyntäjää 25 vuodeksi
HS 15.8.2010: Kaatopaikalta kodiksi
Jennin arkijärki 20.9.2012: Roskalavaa odotellessa
Yksivaihde.net -keskusteluketju: Roskalavahavainnot, pyörähylyt, ym.

Lue Uutissirkuksesta myös:
19.6.2012: Hylkeensietopalkkiolla onnellisuutta elämään

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.