Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Soini: Perussuomalaiset on valmis vaalitappioon

Perussuomalaiset on valmis jättimäiseen vaalitappioon vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Näin ennakoi puolueen puheenjohtaja Timo Soini Maaseudun Tulevaisuuteen kirjoittamassaan kolumnissa.

Aamu hallitustaipaleen loppupuolella. Kromaliinivedos, 48 x 60 cm. 2000 euroa. © Uolevi Ahonen.
Aamu hallitustaipaleen loppupuolella. Kromogeeninen värivedos, 48 x 60 cm. 2000 euroa. Ostettavissa toimituksestamme. © Uolevi Ahonen.

“Tappio aiheutuu siitä, että puolue menee hallitukseen vuonna 2015 alkavalla vaalikaudella”, arvioi Uutissirkuksen politiikka- ja jongleerausasiantuntija Uolevi Ahonen.

“Viittaisin tässä SMP:n kohtaloon, kun se vuonna 1983 sai 17 kansanedustajaa ja pääsi Sorsan neloshallitukseen. Seuraavissa vaaleissa puolueen paikkamäärä putosi yhdeksään.”

Ahosen mukaan keskeinen ongelma hallitustyöskentelyssä on se, että hallituspuolueet joutuvat sitoutumaan hallituksen ohjelmaan ja toimimaan sen mukaisesti.

Perussuomalaiset mahtuu tuoreimpien mielipidemittausten mukaan virhemarginaalin sisään ja on Suomen suurin, toiseksi suurin, kolmanneksi suurin tai neljänneksi suurin puolue. Kaikki muut puolueet ryhtyivät jo keväällä 2011 monien sen näkemysten vangeiksi, mutta ovat kuitenkin edelleen EU:sta ja eurosta jossain määrin eri mieltä.

Lue Uutissirkuksesta myös:
19.4.2011: Soinin vaalivoitto näkyy jo nimenmuutoksina

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 5.4.2013: Hallitusvastuu maistuisi jo Timo Soinille
Maaseudun Tulevaisuus 5.4.2013: Soini: Perussuomalaiset on valmis hallitukseenTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.