Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet , Uusimmat

Armeija tyrmistytti nuorta Tampereella

Puolustusvoimain aluetoimisto kieltäytyi sijoittamasta 19-vuotiasta miestä Twitter-joukkoihin tai mopoautokomppaniaan, vaikka ne olivat kutsunnoissa hänen ykköstoiveitaan. Sekä mies että hänen isänsä voivat olosuhteisiin nähden hyvin.

Armeijassa voi erikoistua mönkijänkuljettajaksi, mutta missä viipyy panostus mopoautokomppaniaan tai Twitter-taitoihin?

Aluetoimiston henkilökunta väitti miehelle, että Suomen armeijalla ei ole mopoautokomppaniaa eikä Twitter-viestien lähettämiseen erikoistunutta yksikköä. Kun mies kieltäytyi esittämästä muita palveluspaikkatoiveita, hänet määrättiin tykistöprikaatiin Niinisaloon.

“Ei voi olla niin, että puolustusvoimat on näin etäällä nyky-yhteiskunnasta vielä vuonna 2012”, Tampereen kauppaopistolla järjestetyissä kutsunnoissa aamupäivällä vaikeasti mielensä pahoittaneen miehen isä Petri-Matti Niemistöinen kummastelee.

“Jos kerran tavoitteena on sijoittaa asevelvolliset sellaiseen sotilaskoulutukseen ja tehtävään, joka parhaiten vastaa heidän koulupohjaansa, ammattiaan, tulevaisuudensuunnitelmiaan, taitojaan ja harrastuksiaan, niin näkeehän sen nyt korvillaankin, että mopoautokomppania ja Twitter-joukot ovat pojalleni ja hänen kavereilleen (851 Facebook-ystävää ja 519 Twitter-seuraajaa) ainoat mahdolliset palveluspaikat”, isä sanoo.

Kielipolitiikka turmeli nuoren
rannikkojääkärihaaveet

Myös armeijan tapa suosia ruotsinkielisiä varusmiehiä kummastutti kutsuntoihin osallistuneita.

“Päiväkodista lähtien olen tähdännyt rannikkojääkäriksi, mutta vasta täällä kutsunnoissa selvisi, että siihen saa koulutusta vain Uudenmaan prikaatissa Dragsvikissa. Ja siellä pitää esimerkiksi ymmärtää, mitä ‘riktning matsalen, tahdissa mars’ tarkoittaa”, Arnold Juutilainen, 19, kritisoi.

“Rannaripataljoonaan otetaan suomenkielisiä, jos he osaavat ruotsia ja jos siellä on tilaa”, hän sanoo ja osoittaa syyttävällä sormellaan omaa kouluaan.

“Kyvyttömät opettajat eivät pystyneet opettamaan minulle sanaakaan ruotsia, koska esimerkiksi kaikki viime jakson ruotsintuntini kuluivat yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, kun liimasin ‘Pakkoruotsi pois’ -mainostarroja ympäri kaupunkia. Siksi en nyt pääse barettimarssille syöksymään kainaloita myöten viisiasteiseen meriveteen 60 kiloa taisteluvarusteita ylläni”, niinikään Niinisaloon määrätty Juutilainen harmittelee.

Lue Uutissirkuksesta myös:
Kaksi muuta mopoautoilua väljästi sivuavaa artikkeliamme

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.