Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Opiskelija vähätteli vuokra-asuntoa

Vuokranantaja loukkaantui vakavasti, kun pääkaupunkiseudulta asuntoa etsinyt opiskelija ei suostunut muuttamaan hänen perunakellariinsa.

Jos seitsemän neliön maakellarin kalustaisi kahdella kerrossängyllä, siitä saisi helposti neljän opiskelijan kimppakämpän tai perheasunnon.

Luoteis-Vantaalla sijainnut hyväkuntoinen seitsemän neliön maakellari olisi mitä mainioimmin sopinut kahden tai kolmen opiskelijan kimppakämpäksi, mutta asuntoa katsomaan saapunut opiskelija kieltäytyi maksamasta siitä 700 euron vuokraa.

Kiinteistösijoittaja Jari Markkanen pahoitti mielensä opiskelijan vähättelystä niin vakavasti, että hän saattaa kokonaan vetäytyä asuntomarkkinoilta.

“Jos ei kämppä kiinnosta, niin laitan sen sitten taas syyskuussa taas täyteen perunoita”, Markkanen sanoo.

Markkasen mukaan opiskelijat ovat muuttuneet vuosi vuodelta nirsommiksi sekä huoneistojen varustelun että sijainnin suhteen. Nyt tarjolla olleesta asunnosta olisi päässyt helposti yliopistolle henkilöautolla kolmessa vartissa ja kahden vaihdon bussiyhteydelläkin miltei alle puolessatoista tunnissa.

Kaavoitusviranomaiset ja rakennuttajat ovat pyrkineet yhteistyössä ratkaisemaan pääkaupunkiseudun asuntopulaa noin kahdensadan vuoden ajan. 1960-luvulta lähtien pula on yritetty poistaa rakentamalla mahdollisimman matalia taloja mahdollisimman kookkaille tonteille mahdollisimman hajalleen ympäri Helsinkiä, Espoota ja Vantaata.

Lue Uutissirkuksesta myös:
14.5.2012: Mies oli mahtua yksiöön
2.3.2012: Asunnonetsijä halusi kotiinsa keittiön, sähköt, veden ja viemärin

Kattoa pään päälle muissa aviiseissa ja blogeissa:
Etelä-Saimaa 20.8.2012: Opiskelijakämppä kerhohuoneessa
Länsi-Suomi 19.8.2012: Tuttujen sohvilla ei Raumalla majailla riesaksi asti
Osmo Soininvaara 9.2.2012: Mihin panna 400 000 uutta asukasta?

Näin asia on ratkaistu Ruotsissa:
DN 20.8.2012: Extremt lite nytt byggs för studenterna

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.