Press "Enter" to skip to content

Senaste inlägg, Svearike

Händelsen som får Henning Mankell att återkomma med Kurt Wallander?

Bortrövningen som polisen har löst i Skurup ska kanske ge Henning Mankell inspiration att återkomma med en kriminalberättelse med Kurt Wallander som huvudperson.

En kallblodig bortrövning hände i Skurup i mellandagarna, men tack vare publikens tips kunde polisen lösa saken redan före nyårsdagen. Kidnappares offer var en trädgårdstomte, som försvann spårlöst från familjen Jarls gård.

Enligt Skurupspolisens Sten Malmquist fick de in tips om var tomten fanns under tiden han var borta, men det var först på den 29:nde december när tomten hittades.

“Den här händelsen kunde vara inspirationskällan för en mycket trolig berättelse om kommissarie Kurt Wallanders daglig liv och arbete i Ystadstrakten”, konstaterar Nyhetscirkus deckarroman- och surströmmingsexpert Uolevi Ahonen.

Andra avisor om polisjobbets vardag:
YA 5.1.2012: Trädgårdstomten är hemma igen
AB 5.1.2012: Misstänkta kidnappare häktas idag
DN 5.1.2012: Misstänkta kidnappare häktades
GP 5.1.2012: Misstänkta kidnappare kan häktas
SvD 5.1.2012: Utpressning tros varit motivet

Dela!


© 2023 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik