Press "Enter" to skip to content

Jag övar min svenska, Senaste inlägg

Inga kliniker mot det här beroendet?

Vilket är ett av de beroendena, som har mest ändrat vårt liv? Och mot vilket finns det inga kliniker. Vilket ganska få personer ens tycker att vara ett beroende?

Hur många veckor, dagar eller minuter kan du leva utan att använda bilen?

Beroende av personbilar, tycker jag.

Man åker till jobbet med sin bil. Man åker till att shoppa med sin bil. Vill man motionera, man åker med bilen nånstans där man motionerar. När man bygger hus i städerna, måste man planera platser för att förvara bilar. Osv osv.

Om det där inte är ett beroende, vad är det för något?

Måste gå och lägga mig för att kunna tänka lite mera.

Andra avisor om andra slags beroenden
Svenska Yle 08.03.2013: Klinik hjälper mot beroende av sociala medier

Inlägg 45/100 av min blogg “Jag övar min svenska” för #blogg100© 2024 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik