Press "Enter" to skip to content

Jag övar min svenska, Senaste inlägg

Vasaloppets framtid har setts i Sjöbo

Först åker 15 000 personer med bil, buss eller tåg flera hundra kilometer för att motionera. Efter det åker de tillbaka. Är det klokt?

Den här mannen sparar bränsle och kör sitt Vasalopp på skidor utan att lämna sina hemtrakter i den finska huvudstaden Helsingfors.

Nej, det är det inte. Vi alla vet, att om vi vill att våra barnbarn kan njuta av livet på vår planet, måste vi börja spara energi.

Just det har 24 personer redan gjort i Sjöbo i Skåne. De har kört Vasaloppet utan att lämna sina hemtrakter. De har gjort det på spinningcykeln i ett gym.

De där personer i Sjöbo har gjort allt frivilligt. Men lagändringen närmar sig, eftersom vi alla vill rädda vår planet. Framtidens Vasalopp kör man hemma. Samma sak med Tiomila, Jukolakavlen eller Stockholms maraton.

Vilken bränslebesparing! Vilken minskning av koldioxidutsläppen!

Andra avisor om att inte ta del i Vasaloppet mellan Sälen och Mora:
YA 03.03.2013: Fullt hus på Vasalopps-spinning

Inlägg 40/100 av min blogg “Jag övar min svenska” för #blogg100© 2021 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik