Press "Enter" to skip to content

Jag övar min svenska, Senaste inlägg

Alternativ till stambyte

Jag har utvecklat ett alternativ till stambyte. Det kostar nästan ingenting och du kan bo kvar i din lägenhet när renoveringen pågår.

Det här alternativa stambytet hjälper även till att spara mycket vatten.

Min huvudidé är, att när det är dags för stambyte, gör man ingenting. Man bara stänger vattenledningar och avloppsrörer. Efter det ska man ha en vattenledning ute på gårdet eller i källaren och en avloppsrör bredvid den. Alttså inget rinnande vatten och inga avloppsrör i lägenheten.

När man är tvungen att bära sitt rena vatten in in bostaden och avloppsvatten ute, minskar vattenförbrukningen radikalt.

Andra avisor om rinnande vatten:
SvD 19.05.2005: Stambyte är kort sagt rent helvetiskt
Motiva.fi: Vattenförbrukningen

Det här var inlägg 28/100 av min blogg “Jag övar min svenska” för #blogg100© 2021 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik