Press "Enter" to skip to content

Jag övar min svenska, Senaste inlägg

Så här minskar du din användning av Twitter

Brukar du logga in på Twitter eller Facebook på kvällen? Är du fortfarande där när klockan närmar sig midnatt? Om du vill minska tiden du följer sociala medier, änvänd datorn stående.

Bara ståplatser för mig har jag nu vid mitt arbetsbord. Jag har märkt, att när jag är tvungen att stå, använder jag inte datorn så mycket som tidigare när jag jobbade alltid sittande.

I mitt nya hemmakontor har jag märkt, att när jag arbetar stående, använder jag inte så mycket tid vid datorn. När jag vill ha en paus vill jag sitta på soffan eller vandra omkring i rummet. Inte mera ha en Twitter- eller Facebook-paus.

Samma sak gäller när jag blir färdig med mitt jobb. Jag är inte så ivrig att logga in och se vad som händer i sociala medier efter att ha stått några timmar vid mitt arbetsbord.

Och sent på kvällen är jag trött. Vill gå och lägga mig och inte stå vid bordet.

Det här tänker jag nu efter att ha testat stående arbetsställning för ett par dagar.

Men jag tror att jag ska ha min ergonomi så här för några månader eftersom det tar tid att organisera arbetsbordet på nytt. Mitt bord är mellan två bokhyllor och om jag vill flytta den tillbaka till normalhöjden, så att det skulle vara möjligt arbeta sittande, måste jag ta bort några hundra böcker från bokhyllan först.

Vi ska se vad som händer. Här står jag. Jag är 184 centimeter lång. Efter den här veckans justeringar är mitt bord på 111 centimeters höjd från golvet. Tangentbordet är nu på 117 centimeters höjd. Datorskärmens övre kant är på 161 centimeters höjd. Vet inte, om jag fortsätter justeringar i morgon.

Inlägg 23/100 av min blogg “Jag övar min svenska” för #blogg100

Dela!


© 2022 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik